Hjertestartere hos Pedersen & Nielsen

75 % af alle hjertestop finder sted udenfor hospitalet og netop dette har Pedersen & Nielsen oplevet på nært hold, hvor virksomheden nær havde mistet en god kollega på arbejdspladsen. Denne oplevelse har været medvirkende til et øget fokus på tryghed på arbejdspladsen. I samarbejde med Hjerteforeningen har Pedersen & Nielsen opsat døgntilgængelige og overvågede hjertestartere i alle deres syv afdelinger.

Døgnovervågningen – som er en del af Hjerteforeningens ServicePlus-aftale – sikrer, at hjertestarterne altid er klar, når det for alvor gælder. Det giver ekstra stor tryghed for både kunderne og de ansatte samt alle i det lokalområde, hvor de er opsat.

Hjerteforeningen kæmper for at få så mange døgntilgængelige hjertestartere sat op som muligt. At de er døgnovervåget, er et ekstra stort plus i forhold til funktionssikkerheden.
- Det er helt afgørende, at man kan stole på, at hjertestarteren virker, nar man står over for et menneske med hjertestop. Det kan være et spørgsmål om liv eller død, så selvfølgelig skal udstyret være 100 procent i orden. Men vi ved, at der kan gå forglemmelse i den, når først man har anskaffet sig en hjertestarter, og at der kan være utydelighed omkring, hvem der har ansvaret for, at hjertestarteren bliver vedligeholdt. Derfor er vi rigtig glade for, at Pedersen & Nielsen tager ansvar og opsætter døgnovervågede hjertestartere, siger Anne Kaltoft, administrerende direktør i Hjerteforeningen.

Hver eneste dag får 15 personer i Danmark hjertestop uden for hospitalet. Det svarer til 5.400 mennesker hvert år. Under 16 procent overlever. Hjertestop rammer i alle aldersgrupper. Vi ved, at chancen for at overleve hjertestop stiger op til 60-70 procent, hvis en hjertestarter kommer hurtigt i brug.

Mindst lige så vigtigt som hjertestartere er det, at alle medarbejdere har opdateret viden om, hvad de skal gøre - og tør handle - i tilfælde af et hjertestop på arbejdspladsen. Derfor vil alle Pedersen & Nielsen medarbejdere gennemgå Hjerteforeningens Hjerteredderkurser.

-Det skal være trygt at gå på arbejde, hvor man jo tilbringer en stor del af sin vågne tid. Hos Pedersen og Nielsen tager vi dette ansvar alvorligt og efter en situation, hvor vi nær havde mistet en god kollega, har vi valgt at investere i Hjertestartere til alle afdelinger. En del af aftalen indebærer også uddannelse af alle medarbejdere, for når man står i situationen, er det vigtigt, at der bliver handlet hurtigt og korrekt. Vi har valgt, at vores hjertestartere skal være tilgængelige i de lokalsamfund, hvor vi har vores forretninger, så der er endnu større chance for, at vi gør en forskel og medvirker til at redde liv. Man kan og skal ikke gøre liv op i penge, og vi er glade for, at vi på denne måde har mulighed for at foretage en investering som både giver tryghed for vores medarbejdere og er til gavn for lokalsamfundet. Vi glæder os til et godt samarbejde med Hjerteforeningen som i hele processen har været en god støtte for os, siger Jesper Brix, Pedersen & Nielsen (ses på billedet ovenfor). 

Ud over opsætning af hjertestartere har Pedersen & Nielsen også valgt at støtte Hjerteforeningens livsvigtige arbejde ved at blive Stor Erhvervspartner i Hjerteforeningen.