Stort udvalg af hybrid, plug-in hybrid og elbiler hos Pedersen & Nielsen

Vi har hos Pedersen & Nielsen et stort udvalg af hybridbiler, plug-in hybridbiler og elbiler. Se vores udvalg nedenunder, hvor du kan se hvilke modeller vi tilbyder fra KIA, Renault, Dacia, Volvo og Ford.

Besøg vores Pedersen & Nielsen afdelinger i Frederikshavn, Aalborg, Hadsund, Randers, Risskov og Grenaa.

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet.

Hvad er forskellen på de forskellige former for hybrid og el-motorer?

EV (Electric Vehicle) er en elbil som kun har en elmotor. 

HEV (Hybrid electric vehicles) står for hybrid. Det betyder at bilen har et batteri, hvortil der genereres strøm via forbrændingsmotoren, hvilket gør den mere miljøvenlig end en benzin/dieselbil. En hybridbil har nemlig en motor, der hovedsageligt bruger benzin som drivkraft, men den har også en elmotor, der kan bruges ved lave hastigheder, f.eks. når du kører inde i byen.

MHEV (Mild hybrid electric vehicles) betyder at bilen bliver assisteret af en elektrisk motor på særlige tidspunkter, hvor forbrændingsmotoren ofte bruger meget brændstof. Bilen kan derfor ikke køre på på ren el. 

PHEV (Plug-in hybrid electric vehicle) betyder at bilens batteri oplades både ved kørsel eller via en dedikeret opladestander Batteriet i en PHEV er både større og kraftigere, hvilket gør det muligt at køre ture på ren el.  Med en PHEV bil foregår kørsel derfor hovedsagligt på strøm, og når batteriet er ved at være fladt, træder benzinmotoren til. Benzinmotoren hjælper dog ikke kun med at holde bilen kørende. Den er nemlig også med til at lade batteriet op, så bilen hurtigst muligt kan slå tilbage på strøm igen.

KIA

KIA er en af de førende bilmærker i forhold til udvalget af plug-in hybridbiler. De har et stort modeprogram af både plug-in , mild hybrid, hybrid og elbiler. Se udvalget nedenunder:

XCEED PHEV


Den nye KIA XCEED PHEV er KIAs nye og populære CUV. Du får en plug-in hybrid bil, hvor du kan køre op til 59 km på ren el.

CEED SW PHEV


KIA CEED SW PHEV er en plug-in hybrid model baseret på KIAs populære Ceed biler. Med CEED SW PHEV kan du køre op til 57 km på ren el og der er plads til hele familien.

Niro Hybrid


KIA Niro findes i tre forskellige varianter, hvor Niro Hybrid er deres bil med en elmotor, som ikke skal oplades gennem et stik, men oplader når du kører i bilen gennem den almindelige motor.

Niro PHEV


KIA Niro PHEV er deres plug-in hybrid model, hvor du kan oplade batteriet der hjemme. 

e-Niro EV 


KIA e-Niro er Niro varianternes rene elbil, hvor du den har en rækkevidde på op til 615 km. på en opladning. 

e-Soul EV


KIA e-Soul er en ren elbil med dens unikke design, som har en rækkevidde på op til 648 km. på en opladning. 

Sportage MHEV


KIA Sportage kommer som en Mild Hybrid model, hvor motoren hjælper i det daglige kørsel, så din bil kører længere på literen, men du kan ikke køre kun på el.

Renault

Renault var en af de første bilmærker som kom med en elbil, Renault Zoe, som nu har mange år på bagen, men bliver hele tiden opdateret med ny teknolig, nye batterier og design. Renault Zoe er derfor den mest populære elbil i Danmark. Renault har stor viden indenfor elbiler og hybrid, hvor de nu kommer med Renault CLIO og Renault Captur som hhv. hybrid og plug-in hybrid senere i 2020 med deres patenteret E-TECH teknologi, som har rødder til deres Formula 1 hold. Se Renaults udvalg af elbiler nedenunder:

Renault Zoe (EL)


Renault Zoe er den bedst sælgende elbil i Danmark, hvor den har været på markedet i nogle år og er hele tiden blevet forbedret og er lige kommet i en helt ny udgave. Renault Zoe kan køre op til 385 km på en opladning.

Den nye Renault Clio E-Tech (HEV)

 

Renault CLIO E-TECH Hybrid er Renaults næste skud på stammen i forhold til elektrificering af deres modeller. Den helt nye Clio får senere i år en udgave med deres E-TECH teknologi. 

Den nye Renault Captur E-Tech (PHEV)

 

Renault CAPTUR E-TECH plug-in hybrid er Renaults næste skud på stammen, sammen med Megane og Clio hybrid, i forhold til elektrificering af deres modeller. Den helt nye Captur får senere i år en udgave med deres E-TECH teknologi. 

Den nye Renault Megane (PHEV)

 

Renault MEGANE E-TECH plug-in hybrid er Renaults næste skud på stammen af deres E-TECH hybrid biler sammen Captur og Clio. Nu kan du få en familiebil med Plug-in hybrid.

Dacia

Dacia kommer ind på elbil markedet i 2021 med deres Dacia Spring. Rygterne lyder på at bilen bliver den billigste elbil på markedet. Se mere nedenunder:

Dacia Spring


Kommer i 2021

Dacia Spring er Dacias bud på en elbil, hvor de lover at de lancerer markedets billigste elbil. Det forlyder at Dacia Spring har en rækkevidde på 200 km.

Volvo

Volvo er godt i gang med omstilling til el og plug-in hybrid, hvor de tilbyder næsten hele deres modelproram som plug-in hybrid. Læs mere om Volvo Recharge her. Se deres modelprogram nedenunder:

Volvo XC40 Recharge EV


Volvo XC40 Recharge er Volvos bud på en SUV på ren el.  Med over 400 km i rækkevidde, 0-100 km/t på 4,9 sekunder og kan oplade 80% af batteriet på 40 minutter, er dette en elbil der vil nået. Volvo Recharge kommer også senere til de andre Volvo modeller.

Volvo XC40 Recharge PHEV


Volvo XC40 kan nu købes som plug-in hybrid, hvor du både har en elmotor og benzinmotor. Den kan køre op til 45 km. på ren el, oplade til 100% på kun tre timer og trække 1.800 kg.

Volvo XC60 Recharge PHEV


Volvo XC60  er Volvos mellemste SUV, hvor du nu kan købe den som plug-in hybrid, hvor du både har en elmotor og benzinmotor. Den kan køre op til 52 km. på ren el, oplade til 100% på kun tre timer og trække 2.100 kg.

Volvo XC90 Recharge PHEV


Volvo XC90  er Volvos største SUV, hvor du nu kan købe den som plug-in hybrid, hvor du både har en elmotor og benzinmotor. Den kan køre op til 49 km. på ren el, oplade til 100% på kun tre timer og trække 2.400 kg.

Volvo V60 Recharge PHEV


Volvo V60 er Volvos populære familiebil, som nu kan købes i en plug-in hybrid variant, hvor du både har en elmotor og en almindelig benzinmotor.  V60 kan køre op til 58 km. på ren el, oplade til 100% på kun tre timer og trække 2.000 kg.

Volvo V90 Recharge PHEV


Volvo V90 er Volvos ultimative familiebil, som nu kan købes i en plug-in hybrid variant, hvor du både har en elmotor og en almindelig benzinmotor.  V90 kan køre op til 58 km. på ren el, oplade til 100% på kun tre timer og trække 2.100 kg.

Volvo S60 Recharge PHEV


Volvo S60 er Volvos populære sedan, som nu kan købes i en plug-in hybrid variant, hvor du både har en elmotor og en almindelig benzinmotor.  S60 kan køre op til 57 km. på ren el, oplade til 100% på kun tre timer og trække 2.000 kg.

Volvo S90 Recharge PHEV


Volvo S90 er Volvos ultimative sedan, som nu kan købes i en plug-in hybrid variant, hvor du både har en elmotor og en almindelig benzinmotor.  S60 kan køre op til 59 km. på ren el, oplade til 100% på kun tre timer og trække 2.100 kg.

Ford

Ford har lanceret nogle fantastiske hybridmodeller i 2020, hvor modellerne hurtigt er blevet en kæmpe hit i Danmark. I deres modeller får du lige masser af bil for pengene med den nyeste teknologi. Se deres modelprogram nedenunder:

Ford Kuga PHEV


Den helt nye og meget populære Ford Kuga kommer nu med en genopladelig plug-in hybridmotor, hvor du også har mulighed for at køre på ren el. Elmotoren kombineret med 2,5 benzinmotor giver dig en fremragende brændstoføkonomi og ydeevne.

Ford Kuga MHEV


Den helt nye og meget populære Ford Kuga kommer også i en mild hybrid udgave, hvor elmotoren hjælper med at forøge brændstoføkonomien i bilen, men du kan ikke køre på ren el. Lige nu kan du kun få mild hybrid med diesel motoren.

Ford Puma MHEV

 

Den nye Ford Puma kommer nu med en mild hybrid motor, som hjælper EcoBoost benzinmotorer, så du får fremragende ydevene og brændstoføkonomi.

Ford Mondeo Hybrid

 

Hvis du har brug for en større bil med plads til hele familien og stadig vil have hybridteknolig i bilen, skal du tage et kig på Ford Mondeo Hybrid. Hybridmotoren bliver genopladet af benzinmotoren i bilen, så du skal ikke tænke på at lade elmotoren op der hjemme.

Køb din nye elbil i 2021 og spar mange penge

Regeringen har præsenteret deres nye udspil til bilafgifterne, hvor der var fokus på at holde el og hybridbiler så billige som muligt. Derfor vil det være en god idé at købe din næste hybrid eller elbil i 2021, hvor de blot vil blive dyrere i fremtiden.

 

Køb din nye hybrid-, plug-in hybrid, mild hybrid, elbil hos Pedersen & Nielsen

Vi er autoriseret forhandler af hybridbiler, plug-in hybridbiler, mild hybridbiler og elbiler, hvor vi har et stort udvalg af forskellige typer biler. Du kan nemt få en hybrid- eller elbil med plads til hele familien, eller blot en elbil som primært skal bruges til bykørsel.

Generelle spørgsmål om hybrid- og elbiler

Hvad skal jeg tænke over når jeg køber en elbil

Du skal selvfølgelig tænke over dit kørselsbehov. Langt de fleste danskere kan klare sig med en elbil, men har du langt på arbejde eller kører meget motorvejskørsel, skal du være opmærksom elbilens rækkevidde.

Det vil også være en god idé at undersøge, hvilke muligheder du har for at oplade din bil. Det gælder især hvis du bor i en lejlighed samt på vejen til og fra arbejde.

Til sidst vil vi snakke lige om at prøvekøre en elbil. Når du prøvekører en elbil ved en forhandler, skal du huske at køre en lang prøvetur, så du kan få en fornemmelse af elbilen. Hvis du eksempelvis kører i meget bykørsel til hver dag, så prøv at køre meget i byen med stop og start hele tiden, eller hvis du kører på meget på motorvej så bruge prøveturen til at køre på motorvej med elbilen. Test den så meget du kan i forhold til dine daglige køreture.

 

Hvor langt kan en elbil køre på en opladning?

Der er mange faktorer som spiller ind på en elbils rækkevidde. Det er eksempelvis batteriernes størrelse og bilens vægt. Så er der også hvordan du kører. Hvis du kører meget på motorvej forværres rækkevidden.

Der er også faktorer som vejret og temperaturen. Hvis der er koldt kører elbilen kortere men også hvis du bruger aircondition, sædevarme og andet udstyr som kræver strøm fra batteriet. Samtidig vil batteriet over tid miste kapacitet.

 

Hvilken type ture passer hybrid- og elbiler til?

Elbiler er bedst til by og landevejskøresel, hvor hybridbilerne er bedre til motorvej og længere ture, da de har en benzin eller diesel motor.

Elbilerne er perfekt til de kortere ture med deres komfortable støjniveau og automatgear – men hver opmærksom på at rækkevidden forringes en del ved kørsel på motorvej og ved høje hastigheder.

 

Kan jeg gøre noget for at få længere rækkevidde på min elbil?

Den mest effektive måde at forlænge rækkevidden på din elbil er din kørselsstil. Når du kører aggressivt og med høj hastighed koster det på rækkevidden. Så kan du også overveje hvor meget af kabines teknologi du skal bruge. Det kan være du ikke behøver at slå opvarmning af kabinen til eller varme i sædet til hele vejen på arbejde men måske kun halvdelen osv.

 

Kan man oplade en elbil fra en almindelig stikkontakt?

Du har mulighed for at lade din elbil og hybridbil fra en almindelig stikkontakt, men det frarådes, da vores elnet i huset ikke er lavet til det. Vi anbefaler at man får installeret en ladeboks i garagen eller ved huset.

Du har mulighed for at lade i en almindelig stikkontakt med mormorkablet / nødladeren som følger med bilen. Dog er denne måde at lade bilen på langsom og kan tage mange timer at lade din bil 100%.

Du skal også være opmærksom på at stikkontakten skal have jordforbindelse – hvis dit stik ikke har det fraråder vi at du lader der hjemme.

Men når du køber en hybrid- eller elbil hos os, skal vi nok forklare alt om det.

 

Husk du skal næsten altid have et labekabel ved ladestandere

Når du får din elbil eller hybridbil, er der næsten altid ladekabler med til bilen. Nogle ladestandere udenfor hjemmet kræver at du har dit eget ladekabel med, mens andre ladestandere har et fastmonteret ladekabel som der tilsluttes direkte til bilen.

 

Hvad er DC-ladning (hurtigladning)?

Du har mulighed med din elbil at hurtiglade din bil rundt på ladestationerne i Danmark og udlandet. DC-opladningen foregår udenom bilens lader. Hurtig ladning giver eksempelvis adgang til at oplade ens bil til 80% på 1 time. Ladeeffekten er op til 50 kW ved de fleste offentlige ladestationer.

 

Hvad er AC-ladning?

AC-opladning er den type opladning du bruger i eksempelvis en hjemme-ladeboks. Her er ladeeffekten omkring 7-11 kW.

Hvor lang tid skal en elbil lade?

Hvis vi tager udgangspunkt i Renault Zoe 2020 siger Renault dette:

Den testede bil har en rækkevidde på op til 393 km og et batteri på 52 kWh.

Her er hvor lang tid det tager at lade bilen op fra 0-80%:

  • Hjemme med mormor kabel med 2,3 kW – 29 timer og 34 minutter
  • Wallbox / Ladestander der hjemme som lader med 11 kW – 4 timer og 30 minutter
  • Offentlige ladestandere 22kW – 2 timer og 15 minutter
  • Offentlig ladestandere med hele 50 kW opladning – 1 time og 5 minutter.

Så på lidt over en time kan du få en rækkevidde på 317 km. med Renault Zoe.

Vi har selvfølgelig også de præcise tal for vores andre hybrid- og elbiler. Kontakt din nærmeste Pedersen & Nielsen afdeling her.

 

Er der fare for at kortslutte sin bil ved opladning?

Der er ingen fare forbundet med opladning af el- og hybridbiler, da alle højvoltkomponenterne i bilen er særskilt isoleret fra resten af ledningsnettet. Samtidig kontrolleres alle komponenterne under kørsel og når du skal til at lade bilen.

 

Er det muligt at lade for hurtigt eller forkert?

Nej du kan ikke lade for hurtigt eller forkert. Bilens batterimanagement system sørger for at opladningen sker korrekt.

Så hvis du lader med en 100 kW hurtigoplader, men din bil kun kan lade med maksimum 50 kW, lader din bil kun med 50 kW og bruger ikke de 100 kW som er til rådighed.

 

Er det muligt at lade min hybrid- og elbil i udlandet?

Du kan sagtens lade bilen op i udlandet, du skal dog huske at få købt et forudbetalt ladekort eller abonnement i det land du skal til.

 

Hvor mange batterier er der i en hybrid og elbil?

De fleste el og hybridbilerne har faktisk to batterier. De har et normalt 12 volt batteri til alle de traditionelle el-dele i bilen, som kendes fra benzin og diesel bilerne.

Derudover har de det højvolts batteri til bilens kørsel osv.

 

Hvilken gearkasse er der i en elbil?

Alle elbiler har automatgear. Gearkassen består oftest af et enkelt gear.

 

Kan der monteres anhængertræk på en elbil?

For det meste er der ikke mulighed for at få træk på elbilerne. Hvis du skal have træk på din bil vil det give bedre mening af tage en hybridbil, hvor den stadig har benzin eller dieselmotoren til at trække traileren eller campingvognen.

 

Må du parkere din plug-in hybridbil på en elbil parkeringsplads?

Det må du faktisk godt. Da din plug-in hybrid også oplade bilens batteri.

 

Hvem kan jeg få til at undersøge bilens batterier?

Har du brug for at få tjekket bilens batterier, så tag kontakt til en af vores nærmeste værksteder. Vi har et særligt værktøj til at teste batterierne.

 

Hvor skal jeg have min bil på værksted henne?

Vores værksteder har specielt udstyr til og oplæring i el- og hybridbiler, så tag kontakt til vores nærmeste værksted, så skal vi nok servicere din hybrid eller elbil.

Bliv ringet op

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet

Udfyld nedenstående formular, så ringer vi dig op.