Stort udvalg af hybrid, plug-in hybrid og elbiler hos Pedersen & Nielsen

Vi har hos Pedersen & Nielsen et stort udvalg af hybridbiler, plug-in hybridbiler og elbiler. Se vores udvalg af både store, mellem og mindre hybrid og elbiler ved at klikke på en af vores mærker: Kia, Renault, Dacia, Volvo, Ford, Mazda, Suzuki og Polestar.

Hos Pedersen & Nielsen har du også mulighed for at købe eller leje både ladeboks og abonnement fra Norlys, når du køber eller leaser en elbil eller plug-in bil hos os.  Venter du på levering af din bil, kan du stadig bestille løsningen nu og få den installeret senere. Læs mere om vores Norlys-ladeløsninger her.

Oplev vores hybrid, plug-in hybrid og elbiler hos din lokale Pedersen & Nielsen afdeling - find din nærmeste afdeling her.

    

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet.

Hvad er forskellen på de forskellige former for hybrid og el-motorer?

EV (Electric Vehicle) er en elbil, som kun har en elmotor. 

HEV (Hybrid electric vehicle) er en hybrid. Det betyder at bilen har et batteri, hvortil der genereres strøm via forbrændingsmotoren. En hybridbil har nemlig en motor, der hovedsageligt bruger benzin som drivkraft, men den har også en elmotor, der kan bruges ved lave hastigheder, f.eks. når du kører inde i byen.

MHEV (Mild hybrid electric vehicle) betyder at bilen bliver assisteret af en elektrisk motor på særlige tidspunkter, hvor forbrændingsmotoren ofte bruger meget brændstof. Bilen kan derfor ikke køre på på ren el. 

PHEV (Plug-in hybrid electric vehicle) betyder at bilens batteri oplades både ved kørsel og via en dedikeret opladestander. Batteriet i en PHEV er både større og kraftigere, hvilket gør det muligt at køre ture på ren el. Med en PHEV bil foregår kørsel derfor hovedsageligt på strøm, og når batteriet er ved at være fladt, træder benzinmotoren til. Benzinmotoren hjælper dog ikke kun med at holde bilen kørende. Den er nemlig også med til at lade batteriet op, så bilen hurtigst muligt kan slå tilbage på strøm igen.

Køb din nye hybrid-, plug-in hybrid, mild hybrid, elbil hos Pedersen & Nielsen

Vi er autoriseret forhandler af hybrid, plug-in hybrid, mild hybrid og elbiler, hvor vi har et stort udvalg af forskellige typer biler. Du kan nemt få en hybrid- eller elbil med plads til hele familien, eller blot en elbil, som primært skal bruges til bykørsel.

Generelle spørgsmål om hybrid- og elbiler

Hvad skal jeg tænke over når jeg køber en elbil?

Du skal selvfølgelig tænke over dit kørselsbehov. Langt de fleste danskere kan klare sig med en elbil, men har du langt på arbejde eller kører meget motorvejskørsel, skal du være opmærksom elbilens rækkevidde.

Det vil også være en god idé at undersøge, hvilke muligheder du har for at oplade din bil. Det gælder især, hvis du bor i en lejlighed samt muligheder på vejen til og fra arbejde.

Til sidst vil vi snakke lidt om at prøvekøre en elbil. Når du prøvekører en elbil, skal du huske at køre en lang prøvetur, så du kan få en fornemmelse af elbilen. Hvis du eksempelvis kører i meget bykørsel til hver dag, så prøv at køre meget i byen med stop og start hele tiden, eller hvis du kører på meget på motorvej, så bruge prøveturen til at køre på motorvej med elbilen. Test den så meget du kan i forhold til dine daglige køreture.

 

Hvor langt kan en elbil køre på en opladning?

Der er mange faktorer som spiller ind på en elbils rækkevidde. Det er eksempelvis batteriernes størrelse og bilens vægt. Din kørerstil og dit kørselsbehov påvirker elbilens rækkevidde - hvis du eksempelvis kører meget på motorvej forværres rækkevidden.

Der er også andre faktorer såsom vejret og temperaturen. Hvis der er koldt forkortes bilens rækkevidde, men den forkortes også hvis du bruger aircondition, sædevarme og andet udstyr, som kræver strøm fra batteriet. Samtidig vil batteriet over tid miste kapacitet.

Batterierne bliver dog bedre og bedre i takt med at teknologien flytter sig, og der bliver hele tiden installeret nye offentlige hurtigladestandere.

 

Hvilken type ture passer hybrid- og elbiler til?

Elbiler er bedst til by- og landevejskørsel, hvor hybridbilerne er bedre til motorvej og længere ture, da de har en benzin- eller dieselmotor.

Elbilerne er perfekt til de kortere ture med deres komfortable støjniveau og automatgear – men vær opmærksom på at rækkevidden forringes en del ved kørsel på motorvej og ved høj hastighed. De nyeste elbiler bliver dog bedre og bedre til at køre på motorvej, og har bedre rækkevidde.

 

Kan jeg gøre noget for at forlænge rækkevidden på min elbil?

Den mest effektive måde at forlænge rækkevidden på din elbil er din kørselsstil. Når du kører aggressivt og med høj hastighed koster det på rækkevidden. Så kan du også overveje hvor meget af kabines teknologi, du skal bruge. Det kan være du ikke behøver at slå opvarmning af kabinen til eller varme i sædet til hele vejen på arbejde men måske kun halvdelen osv.

 

Kan man oplade en elbil fra en almindelig stikkontakt?

Du har mulighed for at lade din elbil og hybridbil fra en almindelig stikkontakt, men det frarådes, da elnette i huse ikke er lavet til det. Vi anbefaler at man får installeret en ladeboks i garagen eller ved huset. Se vores Norlys-ladeløsninger her.

Du har mulighed for at lade i en almindelig stikkontakt med mormorkablet/nødladeren, som følger med bilen. Dog er denne måde at lade bilen på langsom, og det kan tage mange timer at lade batteriet 100%.

Du skal også være opmærksom på at stikkontakten skal have jordforbindelse – hvis dit stik ikke har det fraråder vi, at du lader hjemme.

Men når du køber en hybrid- eller elbil hos os, forklare vi alt om det, og tager udgangspunkt i din situation.

 

Husk at medbringe dit eget ladekabel ved offentlige ladestandere

Når du får din elbil eller hybridbil, er der næsten altid ladekabler med til bilen. Nogle ladestandere udenfor hjemmet kræver at du har dit eget ladekabel med, mens andre ladestandere har et fastmonteret ladekabel, som tilsluttes direkte til bilen.

 

Hvad er DC-ladning (hurtigladning)?

Du har mulighed for at hurtiglade din bil rundt på ladestationerne i Danmark og udlandet. DC-opladningen foregår udenom bilens lader. Hurtig ladning giver eksempelvis adgang til at oplade ens bil til 80% på ned til 18 minutter.

Hvad er AC-ladning?

AC-opladning er den type opladning du bruger i eksempelvis en hjemme-ladeboks.

Hvor lang tid skal en elbil lade?

Hvis vi tager udgangspunkt i Renault Megane E-Tech Electric:

Bilen har en rækkevidde på op til 428-442 km og et batteri på 60 kWh.

Her er hvor lang tid det tager at lade bilen op:

  • Almindeligt eludtag 2,3 kW – 31 timer (0-100 %)
  • Ladestander 3,7 kW - 19 timer (0-100 %)
  • Ladestander 7,4 kW - 10 timer (0-100 %)
  • Ladestander 11 kW – 6 timer (0-80 %)
  • Offentlige ladestandere 22kW – 3 timer (0-80 %)
  • Offentlig ladestandere 130 kW opladning – 30 minutter (10-80 %)

Så på en halv time kan du få en rækkevidde på over 300 km. med Renault Megane E-Tech Electric.

Vi har selvfølgelig også de præcise tal for vores andre hybrid- og elbiler. Kontakt din nærmeste Pedersen & Nielsen afdeling her.

 

Er der fare for at kortslutte sin bil ved opladning?

Der er ingen fare forbundet med opladning af el- og hybridbiler, da alle højvoltkomponenterne i bilen er særskilt isoleret fra resten af ledningsnettet. Samtidig kontrolleres alle komponenterne under kørsel, og når du skal til at lade bilen.

 

Er det muligt at lade for hurtigt eller forkert?

Nej du kan ikke lade for hurtigt eller forkert. Bilens batterimanagement system sørger for at opladningen sker korrekt.

Så hvis du lader med en 100 kW hurtigoplader, men din bil kun kan lade med maksimum 50 kW, lader din bil kun med 50 kW, og bruger ikke de 100 kW som er til rådighed.

 

Er det muligt at lade min hybrid- og elbil i udlandet?

Du kan sagtens oplade bilen i udlandet, du skal dog huske at få købt et forudbetalt ladekort eller abonnement i det land, du skal til.

 

Hvor mange batterier er der i en hybrid og elbil?

De fleste el og hybridbiler har faktisk to batterier. De har et normalt 12 volt batteri til alle de traditionelle el-dele i bilen, som kendes fra benzin og diesel bilerne.

Derudover har de et højvolts batteri til bilens kørsel osv.

 

Hvilken gearkasse er der i en elbil?

Alle elbiler har automatgear. Gearkassen består oftest af et enkelt gear. Dermed får du en acceleration uden gnidninger.

 

Kan der monteres anhængertræk på en elbil?

De fleste nyere elbiler giver dig mulighed for at tilkøbe træk til bilen. Hvis du skal trække tunge ting, anbefaler vi at du kigger på hybridbilerne, hvor du stadig har benzin eller dieselmotoren til at trække traileren eller campingvognen.

 

Må du parkere din plug-in hybridbil på en elbil-parkeringsplads?

Det må du faktisk godt. Da din plug-in hybrid også kan oplade bilens batteri på offentlige ladestandere.

 

Hvem kan jeg få til at undersøge bilens batterier?

Har du brug for at få tjekket bilens batterier, så tag kontakt til en af vores værksteder. Vi har et særligt værktøj til at teste batterierne.

 

Hvor skal jeg have min bil på værksted?

Vores værksteder har specialuddannede mekanikere og specialudstyr til elbiler og hybrider, så tag kontakt til vores nærmeste værksted, så servicerer vi din hybrid eller elbil.

Bliv ringet op

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet

Udfyld nedenstående formular, så ringer vi dig op.

Kia

Kia er et af de førende bilmærker i forhold til udvalget af plug-in hybrider og elbiler med modeller såsom Kia EV6 og Kia Niro. De har et stort modelprogram af både plug-in, mild hybrid og elbiler. Se udvalget her.

Renault

Renault var et af de første bilmærker som kom med en elbil, Renault Zoe. Selvom den nu har mange år på bagen, bliver den hele tiden opdateret med ny teknolig, nye batterier og design. Renault Zoe er derfor den mest populære elbil i Danmark. Renault har stor viden indenfor elbiler og hybrid, og alle deres modeller kommer nu i en form for elektrificeret version med deres patenteret E-Tech teknologi, som har rødder til deres Formula 1 hold. I 2022 kom så nyeste skud på elbilsstammen, Renault Megane E-Tech Electric. Se Renaults udvalg af elbiler her.

Dacia

Dacia kom ind på elbil markedet i 2021 med deres Dacia Spring. Den blev præsenteret som den billigste elbil på markedet - ikke dårligt for en SUV med god rækkevidde. Se mere her.

Volvo

Volvo er godt i gang med deres målsætning om et modelprogram kun bestående af elektrificerede biler, hvor de tilbyder hele deres modelproram som plug-in hybrid og/eller elbil. Læs mere om Volvo Recharge her. Se deres modelprogram her.

Ford

Ford har lanceret nogle fantastiske hybrid- og elmodeller de seneste år, hvor modellerne hurtigt er blevet et kæmpe hit i Danmark - herunder Ford Kuga, Danmarks mest solgt plug-in hybrid i 2022. I deres modeller får du masser af bil for pengene med den nyeste teknologi. Se deres modelprogram her.

Mazda

For Mazdas vedkommende er det blandt andet modellerne Mazda2, Mazda CX-60 og MX-30, der repræsenterer deres udvalg af elektrificerede biler. Mazda2 fås som mild hybrid, hvor bliver har et lille batteri, som assisterer motoren, og bliver opladet mens du kører. Mazda CX-60 er en plug-in hybrid med en flot elektrisk rækkevidde, et luksuriøst interiør og rigelig kræfter. Og endeligt er Mazda MX-30 elbilen til bykørsel, med et relativt lille batteri, som yder en flot rækkevidde. Se deres modelprogram her.

Suzuki

Suzuki har også fuld gang i omlægningen til elektrificerede biler. De fleste af deres modeller er hybrider og Suzuki Across er plug-in hybrid. Her får du en SUV med store hestekræfter, lang elektrisk rækkevidde og mange kilometer på literen. Se deres modelprogram her.