Stort udvalg af hybrid, plug-in hybrid og elbiler hos Pedersen & Nielsen

Vi har hos Pedersen & Nielsen et stort udvalg af hybridbiler, plug-in hybridbiler og elbiler. Se vores udvalg af både store, mellem og mindre hybrid og elbiler ved at klikke på en af vores mærker: Kia, Renault, Dacia, Volvo, Ford, Mazda, Suzuki og Polestar.

Oplev vores hybrid, plug-in hybrid og elbiler hos din lokale Pedersen & Nielsen afdeling - find din nærmeste afdeling her.

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet.

Hvad er forskellen på de forskellige former for hybrid og el-motorer?

EV (Electric Vehicle) er en elbil, som kun har en elmotor. 

HEV (Hybrid electric vehicle) er en hybrid. Det betyder at bilen har et batteri, hvortil der genereres strøm via forbrændingsmotoren, hvilket gør den mere miljøvenlig end en benzin-/dieselbil. En hybridbil har nemlig en motor, der hovedsageligt bruger benzin som drivkraft, men den har også en elmotor, der kan bruges ved lave hastigheder, f.eks. når du kører inde i byen.

MHEV (Mild hybrid electric vehicle) betyder at bilen bliver assisteret af en elektrisk motor på særlige tidspunkter, hvor forbrændingsmotoren ofte bruger meget brændstof. Bilen kan derfor ikke køre på på ren el. 

PHEV (Plug-in hybrid electric vehicle) betyder at bilens batteri oplades både ved kørsel og via en dedikeret opladestander. Batteriet i en PHEV er både større og kraftigere, hvilket gør det muligt at køre ture på ren el. Med en PHEV bil foregår kørsel derfor hovedsageligt på strøm, og når batteriet er ved at være fladt, træder benzinmotoren til. Benzinmotoren hjælper dog ikke kun med at holde bilen kørende. Den er nemlig også med til at lade batteriet op, så bilen hurtigst muligt kan slå tilbage på strøm igen.

Køb din nye hybrid i 2022 og spar mange penge

Regeringen har præsenteret deres nye udspil til bilafgifterne, hvor der var fokus på at holde el og hybridbiler så billige som muligt. Derfor vil det være en god idé at købe din næste hybrid i 2022, da de blot vil blive dyrere i fremtiden i forhold til afgifter.

 

Køb din nye hybrid-, plug-in hybrid, mild hybrid, elbil hos Pedersen & Nielsen

Vi er autoriseret forhandler af hybridbiler, plug-in hybridbiler, mild hybridbiler og elbiler, hvor vi har et stort udvalg af forskellige typer biler. Du kan nemt få en hybrid- eller elbil med plads til hele familien, eller blot en elbil som primært skal bruges til bykørsel.

Generelle spørgsmål om hybrid- og elbiler

Hvad skal jeg tænke over når jeg køber en elbil?

Du skal selvfølgelig tænke over dit kørselsbehov. Langt de fleste danskere kan klare sig med en elbil, men har du langt på arbejde eller kører meget motorvejskørsel, skal du være opmærksom elbilens rækkevidde.

Det vil også være en god idé at undersøge, hvilke muligheder du har for at oplade din bil. Det gælder især, hvis du bor i en lejlighed samt muligheder på vejen til og fra arbejde.

Til sidst vil vi snakke lidt om at prøvekøre en elbil. Når du prøvekører en elbil ved en forhandler, skal du huske at køre en lang prøvetur, så du kan få en fornemmelse af elbilen. Hvis du eksempelvis kører i meget bykørsel til hver dag, så prøv at køre meget i byen med stop og start hele tiden, eller hvis du kører på meget på motorvej, så bruge prøveturen til at køre på motorvej med elbilen. Test den så meget du kan i forhold til dine daglige køreture.

 

Hvor langt kan en elbil køre på en opladning?

Der er mange faktorer som spiller ind på en elbils rækkevidde. Det er eksempelvis batteriernes størrelse og bilens vægt. Din kørerstil og dit kørselsbehov påvirker elbilens rækkevidde - hvis du eksempelvis kører meget på motorvej forværres rækkevidden.

Der er også andre faktorer såsom vejret og temperaturen. Hvis der er koldt forkortes bilens rækkevidde, men den forkortes også hvis du bruger aircondition, sædevarme og andet udstyr som kræver strøm fra batteriet. Samtidig vil batteriet over tid miste kapacitet.

 

Hvilken type ture passer hybrid- og elbiler til?

Elbiler er bedst til by og landevejskørsel, hvor hybridbilerne er bedre til motorvej og længere ture, da de har en benzin- eller dieselmotor.

Elbilerne er perfekt til de kortere ture med deres komfortable støjniveau og automatgear – men vær opmærksom på at rækkevidden forringes en del ved kørsel på motorvej og ved høj hastighed. De nyeste elbiler bliver dog bedre og bedre til at køre på motorvej, og har bedre rækkevidde.

 

Kan jeg gøre noget for at forlænge rækkevidden på min elbil?

Den mest effektive måde at forlænge rækkevidden på din elbil er din kørselsstil. Når du kører aggressivt og med høj hastighed koster det på rækkevidden. Så kan du også overveje hvor meget af kabines teknologi, du skal bruge. Det kan være du ikke behøver at slå opvarmning af kabinen til eller varme i sædet til hele vejen på arbejde men måske kun halvdelen osv.

 

Kan man oplade en elbil fra en almindelig stikkontakt?

Du har mulighed for at lade din elbil og hybridbil fra en almindelig stikkontakt, men det frarådes, da elnette i huse ikke er lavet til det. Vi anbefaler at man får installeret en ladeboks i garagen eller ved huset.

Du har mulighed for at lade i en almindelig stikkontakt med mormorkablet/nødladeren, som følger med bilen. Dog er denne måde at lade bilen på langsom, og det kan tage mange timer at lade din bil 100%.

Du skal også være opmærksom på at stikkontakten skal have jordforbindelse – hvis dit stik ikke har det fraråder vi, at du lader hjemme.

Men når du køber en hybrid- eller elbil hos os, forklare vi alt om det, og tager udgangspunkt i din situation.

 

Husk at medbringe dit eget ladekabel ved offentlige ladestandere

Når du får din elbil eller hybridbil, er der næsten altid ladekabler med til bilen. Nogle ladestandere udenfor hjemmet kræver at du har dit eget ladekabel med, mens andre ladestandere har et fastmonteret ladekabel, som tilsluttes direkte til bilen.

 

Hvad er DC-ladning (hurtigladning)?

Du har mulighed for at hurtiglade din bil rundt på ladestationerne i Danmark og udlandet. DC-opladningen foregår udenom bilens lader. Hurtig ladning giver eksempelvis adgang til at oplade ens bil til 80% på 1 time. Ladeeffekten er op til 50 kW ved de fleste offentlige ladestationer.

 

Hvad er AC-ladning?

AC-opladning er den type opladning du bruger i eksempelvis en hjemme-ladeboks. Her er ladeeffekten omkring 7-11 kW.

Hvor lang tid skal en elbil lade?

Hvis vi tager udgangspunkt i Renault Zoe:

Bilen har en rækkevidde på op til 393 km og et batteri på 52 kWh.

Her er hvor lang tid det tager at lade bilen op fra 0-80%:

  • Hjemme med mormor kabel med 2,3 kW – 29 timer og 34 minutter
  • Wallbox / Ladestander der hjemme som lader med 11 kW – 4 timer og 30 minutter
  • Offentlige ladestandere 22kW – 2 timer og 15 minutter
  • Offentlig ladestandere med hele 50 kW opladning – 1 time og 5 minutter.

Så på lidt over en time kan du få en rækkevidde på 317 km. med Renault Zoe.

Vi har selvfølgelig også de præcise tal for vores andre hybrid- og elbiler. Kontakt din nærmeste Pedersen & Nielsen afdeling her.

 

Er der fare for at kortslutte sin bil ved opladning?

Der er ingen fare forbundet med opladning af el- og hybridbiler, da alle højvoltkomponenterne i bilen er særskilt isoleret fra resten af ledningsnettet. Samtidig kontrolleres alle komponenterne under kørsel og når du skal til at lade bilen.

 

Er det muligt at lade for hurtigt eller forkert?

Nej du kan ikke lade for hurtigt eller forkert. Bilens batterimanagement system sørger for at opladningen sker korrekt.

Så hvis du lader med en 100 kW hurtigoplader, men din bil kun kan lade med maksimum 50 kW, lader din bil kun med 50 kW og bruger ikke de 100 kW som er til rådighed.

 

Er det muligt at lade min hybrid- og elbil i udlandet?

Du kan sagtens oplade bilen i udlandet, du skal dog huske at få købt et forudbetalt ladekort eller abonnement i det land, du skal til.

 

Hvor mange batterier er der i en hybrid og elbil?

De fleste el og hybridbiler har faktisk to batterier. De har et normalt 12 volt batteri til alle de traditionelle el-dele i bilen, som kendes fra benzin og diesel bilerne.

Derudover har de et højvolts batteri til bilens kørsel osv.

 

Hvilken gearkasse er der i en elbil?

Alle elbiler har automatgear. Gearkassen består oftest af et enkelt gear. Dermed får du en acceleration uden gnidninger.

 

Kan der monteres anhængertræk på en elbil?

De fleste nyere elbiler giver dig mulighed for at tilkøbe træk til bilen. Hvis du skal trække tunge ting, anbefaler vi at du kigger på hybridbilerne, hvor du stadig har benzin eller dieselmotoren til at trække traileren eller campingvognen.

 

Må du parkere din plug-in hybridbil på en elbil-parkeringsplads?

Det må du faktisk godt. Da din plug-in hybrid også kan oplade bilens batteri på offentlige ladestandere.

 

Hvem kan jeg få til at undersøge bilens batterier?

Har du brug for at få tjekket bilens batterier, så tag kontakt til en af vores værksteder. Vi har et særligt værktøj til at teste batterierne.

 

Hvor skal jeg have min bil på værksted?

Vores værksteder har specialuddannede mekanikere og specialudstyr til elbiler og hybrider, så tag kontakt til vores nærmeste værksted, så servicerer vi din hybrid eller elbil.

Bliv ringet op

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet

Udfyld nedenstående formular, så ringer vi dig op.

Kia

Kia er et af de førende bilmærker i forhold til udvalget af plug-in hybridbiler. De har et stort modelprogram af både plug-in, mild hybrid og elbiler. Se udvalget her.

Renault

Renault var et af de første bilmærker som kom med en elbil, Renault Zoe. Selvom den nu har mange år på bagen, bliver den hele tiden opdateret med ny teknolig, nye batterier og design. Renault Zoe er derfor den mest populære elbil i Danmark. Renault har stor viden indenfor elbiler og hybrid, og alle deres modeller kommer nu i en form for elektrificeret version med deres patenteret E-Tech teknologi, som har rødder til deres Formula 1 hold. Se Renaults udvalg af elbiler her.

Dacia

Dacia kom ind på elbil markedet i 2021 med deres Dacia Spring. Den blev præsenteret som den billigste elbil på markedet - ikke dårligt for en SUV med god rækkevidde. Se mere her.

Volvo

Volvo er godt i gang med deres målsætning om et modelprogram kun bestående af elektrificerede biler, hvor de tilbyder hele deres modelproram som plug-in hybrid og/eller elbil. Læs mere om Volvo Recharge her. Se deres modelprogram her.

Ford

Ford har lanceret nogle fantastiske hybrid- og elmodeller de seneste år, hvor modellerne hurtigt er blevet en kæmpe hit i Danmark - herunder Ford Kuga. I deres modeller får du lige masser af bil for pengene med den nyeste teknologi. Se deres modelprogram her.