Den nye Volvo EX30

Elbilen EX30 har alt hvad du forventer en Volvo skal have, og kommer med det nyeste indenfor komfort, sikkerhedsfunktioner og innovative teknologier.


Innovativ teknologi

I Volvo EX30 strækker soundbaren sig langs hele instrumentbrættet. Herfra bugner lyd i topkvalitet ud fra high-end lydsystemet Harman Kardon. Ved at samle højtaleren til ét sted er der skabt mere plads til opbevaring i dørene.

Det 12" store infotainmentsystemet indeholder al den information, du har brug for. Det inkluderer både hastighed og opladningsniveau, som du finder øverst, og navigation og medier, som du finder nedenunder.

Som den første Volvo nogensinde har EX30 trådløs Apple CarPlay, som sammen med den indbygget Google med håndfri Google Assistent, navigation fra Google Maps og forskellige apps via Google Play giver en moderne og højteknologisk oplevelse.

Endeligt kommer EX30 med en rolig-funktion i skærmen, som skjuler unødvendige informationer og reducerer lys. Dette er specielt godt på lange køreture om natten, hvor du, som fører, har brug for kun at fokuserer på det nødvendige.

Volvo EX30 kommer også med en forbedret version af Volvos parkeringsassistent. Park Pilot Assist-funktionen hjælper på alle typer af parkeringspladser, om det er en parallelparkering på snæver plads, en buet, vinkelret eller diagonal parkering. Parkeringsassistenten kan identificere ledige parkeringspladser, og når en parkeringsplads er valgt, overtager parkeringsassistenten styringen af bilen for dig og parkerer, mens displayet viser afstanden til andre biler og genstande rundtomkring.

 

Batteri og motor

Volvo EX30 kommer med tre forskellige transmissionssystemer og to forskellige batterier. Dermed har du mulighed for at få præcis den EX30 der passer til dine behov.

Foretrækker du en elbil med ekstra lang rækkevidde og masser hestekræfter? Så skal du måske overveje den store Twin Motor med 428 hk og en rækkevidde på 460 km*.

Skal du blot bruge en bil med almindelig rækkevidde? Så er Single Motor med 344 km* rækkevidde måske mere dig. Du kan læse mere om de forskellige motorer og batterier i prislisten i ovenfor.

De to forskellige batterier i EX30 kan begge hurtigoplade fra 10-80 % på 26 min.*

 

Fokus på klimaaftryk

Volvo EX30 har det mindste klimaaftryk nogensinde for en Volvo. Det er hele 25 % mindre end klimaaftrykket fra Volvos elbiler C40 og XC40.

Og klima er i det hele taget noget som Volvo tager meget seriøst.

Som elbil har EX30 ingen udstødningsemissioner, så fokus har været at sænke klimaaftrykket fra drift, råmaterialer og forsyningskæde.

Volvo har først og fremmest sænket klimaaftrykket ved at lave en mindre bil. Jo mindre bilen er, jo færre materialer skal man bruge.

Af de materialer der er brugt i EX30 er dele genanvendte materialer. For eksempel er 25 % af aluminiummen og 17 % af stålet og plastikken genanvendt. Derudover er også nogle af tekstilerne til sæder, instrumentbræt og døre genanvendt ved at bruge denim, hør og en uldblanding, der indeholder omkring 70 % genanvendt polyester.

EX30 er produceret på en fabrik, der bruger klimaneutral elektricitet, og de fleste af leverandørerne er har forpligtet sig til at bruge 100 % vedvarende energi inden 2025.

 

Nye sikkerhedsfunktioner

Volvos nye elbil kommer med både velkendte og nye sikkerhedsfunktioner.

Blandt de nye sikkerhedsfunktioner er døråbningsalarmen, som giver både visuelle og auditive signaler, hvis man åbner døren foran en cyklist eller fodgænger, samt autobremsefunktion, som hjælper med at undgå vejkrydsulykker ved at standse bilen, hvis en anden bil skulle krydse din vej uventet.

EX30 har et styrket sikkerhedsbur, de såkaldte A-, B- og C-stolper, som sikrer bedre beskyttelse af både fører og passagerer. De indvendige sideairbags, på indersiden af førersædet, giver ekstra beskyttelse, og hjælper med at reducerer hoved- og brystkasseskader ved sidekollisioner.

Som standard kommer EX30 med et avanceret advarselssystem, som beskytter føreren ved at registrerer om man holder ved rattet samt øjen- og ansigtsbevægelser. Dermed kan bilen, via en algoritme, regne ud om føreren er distraheret, døsig eller på anden måde uopmærksom.


Anmeldelser

FDM: "Volvo EX30 – Ny billig elbil må ofre gamle dyder"

Bilbasen: "Første tur: EX30 er en vellykket baby-Volvo på budget"

Bilmagasinet: "VOLVO EX30 OVERGÅR ALLE FORVENTNINGER!"

Få et uforpligtende tilbud, bliv kontaktet eller noter dit ønskede tidspunkt for prøvekørsel

* Alle data er midlertidige data. De vil blive opdateret. Bilens forbrug er beregnet efter den standardiserede kørecyklus (WLTP) og testet i et laboratoriemiljø. Tallene er beregnet til at sammenligne forskellige biler. Bilens reelle forbrug kan variere fra det oplyste. Forbrug til klimaanlæg og lignende indgår ikke i de oplyste tal. Forbrug, opladningstid og rækkevidde påvirkes bl.a. af kørestil, vejrforhold og valg af ekstraudstyr. Den angivne maksimale ladeeffekt og ladetid kan opnås ved opladning fra 10-80% SoC, en optimeret batteritemperatur og optimal udetemperatur, samt en ladestation med en tilsvarende effekt.