Mazda CX-60

Hos Pedersen & Nielsen er vi nu klar til at præsentere den nye Mazda CX-60 - en stor SUV med avanceret plug-in hybrid teknologi. Mazda CX-60 kommer med et flot design, både indvendigt og udvendigt, japansk håndværkskunst og nye teknologier. Alt sammen fokuseret på at skabe en fantastisk oplevelse for både føreren og passagererne.

Nyt design både indvendigt og udvendigt

Den nye Mazda CX-60 er letgenkendelig, da den er skabt ud fra Mazdas japanske designfilosofi. Mazda CX-60 er designet af Mazdas mesterdesigner, og er tilpasset den nye platformarkitektur med de ændrede proportioner. Det giver at have motorer og gearkasse liggende på langs foran og baghjulstræk. Udhængene for og bag er korte, mens fronten og akselafstanden er lang.

Indvendigt er CX-60 også designet med tydelig japansk inspiration. Eksklusive materialevalg giver absolut kvalitetsfornemmelse. Samtidig er der lagt vægt på at gøre førermiljøet så overskueligt og enkelt at betjene som muligt på trods af, at CX-60 er fyldt med moderne teknologi.

En længde på 4.745 mm og en akselafstand på 2.870 mm er med til at skabe fornemme pladsforhold i kabinen og bagagerummet på Mazda CX-60. 570 liter rummer bagagerummet, og det vokser til 1.726 liter, hvis man lægger hele det tredelte bagsæderyglæn ned.

 

Kraftig plug-in hybrid

Mazda CX-60 plug-in hybrid, kommer med en kraftig elmotor der er bygget sammen med en firecylindret 2.5-liters benzinmotor. Sammen trækker de på alle fire hjul gennem en 8-trins automatisk gearkasse med hurtige og bløde gearskift. Sammen yder de to motorer 327 HK, hvilket gør CX-60 i stand til at accelerere fra 0-100 km/t på 5,8 sekunder, mens tophastigheden er elektronisk begrænset til 200 km/t.

Under gulvet ligger et batteri på 17,8 kWh, hvor det sikrer et lavt tyngdepunkt til gavn for køreegenskaberne, og hvor det ikke optager unødig plads i kabinen og bagagerummet.  Den elektriske rækkevidde er 63 km ved blandet kørsel, og brændstoføkonomien efter WLTP-normen svarer til 66,7 km/l. Opladning af batteriet sker med 7,2 kW gennem en 2-faset lader.

 

Imponerende trækkapacitet

Takket være den stærke drivlinje, firehjulstrækket og den effektive gearkasse må Mazda CX-60 som plug-in hybrid trække hele 2.500 kg. Et særligt køreprogram indstiller automatisk firehjulstrækket og gearkassen til at give maksimal stabilitet, så snart en anhænger kobles til bilen.

 

Fremragende beskyttelse

Den nye Mazda CX-60 har opnået topkarakterer med en 5-stjernet vurdering af sikkerheden fra Euro NCAP. Her blev CX-60 vurderet og testet ud fra strenge uafhængige kollisionstests og en omfattende analyse af førerassistancesystemerne, passiv sikkerhed og avancerede aktive sikkerhedsteknologier.

Specielt beskyttelse af børn og voksne i bilen blev fremhævet i testen, hvor CX-60 fik en bedømmelse på henholdsvis 91 % og 88 %. Det flotte resultat skyldes i høj grad bilens mange airbags. Den er nemlig udstyret med i alt 10 airbags, her i blandt sideairbags bagi, gardinairbags i hele kabinens længde samt en ekstra centermonteret airbag, som yder ekstra beskyttelse til forsædepassagererne i tilfælde af en sidekollision.

Også bløde trafikkanter, såsom fodgængere og cykellister, er særdeles godt beskyttet. Her har Mazda CX-60 fået en bedømmelse på hele 89 %  - ikke mindst på grund af den automatiske nødbremse, som bliver aktiveret, hvis der skulle opstå en uforudset hindring som f.eks. en fodgænger, der træder ud foran bilen, eller en forankørende, som laver en hård opbremsning.

Både de 10 airbags og den automatiske nødbremse er standardudstyr i Mazda CX-60, som har en imponerende liste af sikkerhedsudstyr som Lane Departure Warning, vognbaneassistent, skiltegenkendelse og Blind Spot Monitor. 

 

Nye modelvarianter og nye udstyrsversioner

Med CX-60 indfører Mazda en ny modellogik med tre veludstyrede modelvarianter: Exclusive-Line, Homura og Takumi. De har hver deres særlige karakter og kan alle leveres med 4 forskellige udstyrspakker, der kan kombineres frit – læs evt. mere i brochure/prisliste øverst på siden.

 

Anmeldelse af Mazda CX-60

"Mazda CX-60 er en stor og flot SUV med mange lækre design-detaljer."

FDM (Læs anmeldelsen her).

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet

* Mazda CX-60 2.5 e-Skyactiv PHEV, 327 HK, 8-trins automatisk AWD, Exclusive-Line, Brændstoføkonomi ved blandet kørsel (WLTP) 66,7 km/l, Elektrisk rækkevidde (km) 63 km, CO2-emissioner ved blandet kørsel, g/km (WLTP) 33 g/km, Halvårlig grøns ejerafgift 340 kr.