Kia EV9

EV9 er Kias nye flagsskibsmodel, som byder på tre sæderækker, innovativ teknologi og interiør, lang rækkevidde, hurtig opladning og meget mere.

   

   

Navnet EV9 er en fortsættelse af navnet på elbilen EV6. 'EV' står for electric vehicle, altså elbil, og nitallet hentyder til at EV9 er større end EV6. Og større det må man sige EV9 er.

 

Stor, men elegant

Kia EV9 er lavet på platformen Electric Global Modular Platform (E-GMP), som giver en lang akselafstand. Faktisk er EV9 over fem meter lang og næsten to meter bred med en akselafstand på over tre meter! Men hvis man tror at den bare er en stor og klodset tank, så tager man grueligt fejl.

Kias designfilosofi "Opposites United" giver bilen både elegante og aerodynamiske former. F.eks. er frontgrillen skiftet ud med luftkanaler, som giver bedre aerodynamik, hvilket hjælper på rækkevidden. Og netop aerodynamik er vigtig ved en bil på EV9s størrelse.

Kia EV9s Long Range-model med det store 99,8 kWh-batteri har en rækkevidde der lyder på over 541 km. (WLTP)*, og muligheden for ultrahurtig opladning med 800 V gør det muligt at oplade batteriet til at kunne tilbagelægge 239 km. på bare 15 min.**

Long Range-modellen med baghjulstræk (RWD) har en elmotor med 150 kW og et drejningsmoment på 350 Nm, så den kan accelerere fra 0-100 km/t på 9,4 sek. i henhold til foreløbige data. Modellen med firehjulstræk (AWD) har to elmotorer med en samlet ydelse på 283 kW og et kombineret drejningsmoment på 600 Nm, hvilket sætter den i stand til at accelerere fra 0-100 km/t på kun 6 sek.

 

Innovative sæder

EV9s størrelse har gjort det muligt at tilbyde seks eller syv sæder, hvor den midterste sæderække kan vendes 180 grader. De mange sæder gør det samtidig også muligt at læne for- og midtersæder tilbage.

Specielt når man lader på farten er mulighederne med sæderne smarte. Her kan man forvandle kabinen til en lille lounge ved at vende sæderne på midterrækken, og være sammen på en helt ny måde. Skulle man have brug for et hvil imens bilen lader, ja så kan man bare lægge sæderne ned og slappe af.

 

Futuristisk interiør

Kabine i Kia EV9 er, ligesom resten af bilen, stor og rummelig. På førerpladsen har du alt indenfor rækkevidde, hvor de to store 12,3" skærme med et 5" segmentdisplay dominerer. Herpå har du førerdisplay med ting som hastighed og rækkevidde, en sektion med klimaindstillinger og en en sektion med ting som navigation og musik.

Under skærmene har EV9 en række integrerede touchknapper, som giver mulighed for at tilgå f.eks. navigation og musik direkte. Netop de store skærme har gjort nødvendigheden af fysiske knapper langt mindre, og derfor fremstår kabinen minimalistisk og enkel, uden at der mangler noget.

Midterkonsollen i kabinen giver samtidig en masse opbevaringsmuligheder, med de traditionelle opbevaringsmuligheder f.eks. under armlænet, men også et lidt mere utraditionelt rum under midterkonsollen.

 

EV9 GT-line

Foruden standardmodellen har Kia præsenteret GT-Line-modellen, som har en unik æstetik, der adskiller den fra standardmodellen. Kofangeren forrest og bagest samt fælgene og tagbøjlerne er ændret med en markant sort farvepalet, som udstråler styrke og livlighed. Som noget særligt har GT-Line en eksklusiv ”Digital Pattern Lighting Grill”, som gør det i forvejen imponerende design endnu mere dynamisk og sofistikeret.

 

Sikkerhed

Kia EV9 er spækket med innovative teknologier og sikkerhedsfeatures. Blandt andet kan bilen parkerer af sig selv med Remote Smart Parking Assist, som fungerer om du sidder i bilen eller om du står udenfor. Ved hjælpe af ultralydssensorer registrerer EV9 forhindringer rundt om bilen, og manøvrerer sig derved ind i den valgte parkeringsbås. Og når du bakker ud af parkeringspladsen assisterer Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist med at forhindre sammenstød med tværgående trafik.

Derudover kan der af sikkerhedsystemer nævnes Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, som advarer dig om f.eks. overhalende biler i din blinde vinkel, vognbaneassistent og Intelligent Speed Limit Assist, som informerer føreren om den pågældende fartgrænse.

Smart Cruise Control giver sikker kørsel på motorveje og motortrafikveje, mens Highway Driving Assist 2 hjælper med vognbaneskift og bruger en hands-on detection-sensor (HOD) til at sikre, at føreren har hænderne på rattet.

 

Hvornår kan vi forvente Kia EV9?

Det er stadig usikkert hvornår vi præcist kan forvente Kia EV9 i Danmark, men indtil videre tegner det til at den store elbil kan forventes i slutningen af 2023 eller i starten af 2024.

 

Anmeldelser af Kia EV9

Der er endnu ikke nogle tests af Kia EV9, men her kan du læse hvad Bil Magasinet skrev, da Kia fremviste EV9 i foråret.

"Kia er på vej med et ordentligt svin af en elbil​"

Bil Magasinet (Læs anmeldelsen her)

Få et uforpligtende tilbud eller bliv kontaktet

*Long Range-modellen med 19” dæk.

**Baseret på foreløbige data fra Kia.