Mazda MX-30

MX-30 er Mazdas første elbil, og den er både smart og praktisk. Her får du en gnidningsfri acceleration, og en rækkevidde skræddersyet til hverdagen. Sikkerheden, som er i absolut topklasse, gør at du ikke skal bekymre dig for dig selv og dine passagerer, og samtidig giver det moderne og minimalistiske Kodo-design en bil, der får hoveder til at vende.

 

200 km. rækkevidde i MX-30

Mazda har valgt at udstyre MX-30 med et 35,5 kWh batteri, hvilket giver bilen en rækkevidde på ca. 200 km ved blandet kørsel og 265 km. ved bykørsel ifølge WLTP. Mazda har bevidst valgt et batteri med en kortere rækkevidde, da de har foretaget en undersøgelse på over 12.000 personer i Europa, som viste at den gennemsnitlige europæer kører 48 km. om dagen. De 200 km. rækkevidde passer derfor til de fleste danskere, og derudover har bilen ikke en stort og tungt batteri, som den skal køre rundt med. Batteriet er derudover placeret så vægtfordelingen er ideel, hvilket gør at bilen bevæger optimalt på vejen i forhold til førerens ønske. 

Opladningen af Mazda MX-30 er blevet forbedret i 2022-udgaven, og kan nu præstere endnu hurtigere ladning. Med 50 KW DC-opladning/jævnstrøm kan du lade fra 20-80 % på bare 26 minutter, og med 11 KW AC-opladning/vekselstrøm kan du lade fra 20-80 % på 1 time og 50 minutter. Batteriets aktuelle niveau kan let ses i instrumentbrættet eller i MyMazda-appen, når du ikke er i bilen.

Vil du vide mere om opladning? Du kan læse mere om ladeløsninger her.

 

Fås også som plug-in hybrid

Plug-in hybriden ligner elbilen, men differentierer sig på ét vigtigt punkt. Drivkraften. For i Mazda MX-30 R-EV har du både en elmotor og en benzin motor, som giver dig en endnu længere rækkevidde end MX-30 R-EVs elektriske søster.

I modsætning til andre plug-in hybrider driver benzinmotoren - en såkaldt wankelmotor - ikke hjulene direkte, men fungerer som en generator, der oplader batteriet. Det betyder, at du kan nyde uafbrudt kørsel på el, uanset hvor du skal hen, så længe der er benzin i den 50 liter store tank.

Den fuldelektriske anslået rækkevidde på 85 km* dækker rigeligt det gennemsnitlige daglige kørselsbehov. Opladningstiderne lyder på hhv. ca. 50 minutter** ved AC-opladning 11 kW (20%-80%) og ca. 25 minutter** ved DC-opladning maks. 36 kW (20%-80%).

 

Overraskende rummelig

Mazda MX-30 er en kompakt SUV med et stort, rummeligt bagagerum på op til 350 l, som kan rumme både rejsekufferter og barnevogne.

Med det karakteristiske Kodo-design har Mazda MX-30 fået helt særlige detaljer. Freestyle-dørene giver et unikt udseende, og den rolige og minimalistiske fremtoning gør det tydeligt, at MX-30 ikke har nogle overflødige detaljer. Den gør det den skal - godt.

Generelt er føreren i centrum i Mazda MX-30, hvor alt er indenfor rækkevidden, og fokus er at gøre det så nemt og komfortabelt for føreren og passagerne som muligt. 

Indvendigt finder du naturlige og skræddersyede materialer. Sæderen er lavet i åndbart tekstil, der er lavet af genanvendte materialer, og i midterkonsollen er der stilfuldt blevet integreret kork fra bæredygtigt dyrkede træer. Korken er blevet behandlet, så den kan klare dagligdagens brug. Den svævende midterkonsol giver, ud over et futuristisk design, både mere plads til opbevaring i kabinen og et integreret strømstik. På den svævende midterkonsol finder du samtidig touchskærmen, hvor klimaanlægget kan betjenes fra. Om det er lufttemperatur, luftstrøm eller sædetemperatur, så kan det hele styres fra denne touchskærm.

Du kan selvfølgelig også designe MX-30 lige som du vil have den. Klik her for at bygge din Mazda.

 

5-stjernet sikkerhed i MX-30

Mazda MX-30 har fået de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP-sikkerhedstest. Scoren for voksenbeskyttelse er den højeste score som er opnået efter de nye testprocedurer blev introduceret i 2020. Det er det hidtil bedste resultat i denne kategori blandt de biler, der er testet efter de nye regler. Samtidig opnår den en flot score på 87% for sin evne til at beskytte børn i bilen. Forklaringen på de gode resultater er at MX-30 har en solid konstruktion, og et stort udvalg af passivt og aktivt sikkerhedsudstyr.

i-Activsense-teknologierne hjælper med at undgå kollisioner, genkende farer og sørger for at holde bilen i sin vejbane. Smart Brake Support bremser automatisk, hvis der registreres en forestående kollision - det kan være både fodgængere, cykelister og køretøjer. Yderligere kan den nye Turn-Across Traffic-funktion registrere køretøjer, der kører ligeud i den modsatte vejbane, når man drejer til venstre i et kryds. Endeligt hjælper Emergency Lane Keeping dig med at blive i din bane, også når der ikke er vejstriber. Det integreret kamera analyserer vejens bredde, og kan derved hjælpe dig med at blive i din bane.

 

Mazda MX-30 udstyrsvarianter

Mazda MX-30 findes i forskellige udstyrsvarianter, som du kan se i prislisten øverst på siden.

 

 Anmeldelse af Mazda MX-30

”Den smarte MX-30 er en elbil, man sagtens kunne finde på at vælge blot på grund af udseendet. For den er flot designet, flot bygget og byder på en herlig førerplads.
- FDM (Læs anmeldelsen her)


Mazda har lige fra begyndelsen satset på, at skabe en bil med fremragende køreegenskaber og skræddersyet til de områder, hvor behovet for elektriske biler giver mest mening, nemlig i byerne og især de største af dem. Man meldte fra begyndelsen ud, at man ikke satsede på en længere rækkevidde end 200 kilometer (265 km ved bykørsel). Det realiseres med et 35,5 kWh litium-ion batteri.
- Motorsiden (Læs anmeldelsen her)

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet