Pedersen & Nielsens guide til skiferie

Hos Pedersen & Nielsen vil vi gerne hjælpe dig godt afsted på skiferie.

Derfor har vi lavet en guide til ski og skiudstyr i samarbejde med Rasmus Lundby, som er formand for Den Danske Skiskole og en af Danmarks mest erfarne skiløbere.

Derudover har vi selvfølgelig også samlet en bunke gode råd, om hvordan du forbereder din bil til skiferiens strabadser.

   
Har du brug for hjælp? Eller måske et spørgsmål, der presser sig på?

Guide til ski og -udstyr med Rasmus Lundby

Hvordan vælger man de rigtige ski?

Find det rigtig udstyr til støvlerne

Valg af goggles og beskyttelse

Det nødvendige sikkerhedsudstyr

Vinterdæk

Dækvalget er afgørende for sikkerheden, når du kører på skiferie. Kører du på sæsondæk (sommer/vinter) skal du generelt skifte dæk, når sæsonen skifter.
Når vejret skifter, og temperaturerne nærmer sig 5-7°, giver vinterdæk den bedste sikkerhed. Det anderledes dækmønster og den blødere gummi, som er i et vinterdæk, giver et meget bedre vejgreb på sne og isglatte veje.

I flere lande med populære skidestinationer er vinterdæk sågar lovpligtige, modsat Danmark, hvor det blot anbefales. 


Snekæder

Snekæder er et sæt af metal- eller gummi-baserede kæder, der monteres omkring dækkene på et køretøj, for at forbedre trækket på glatte og snefulde veje. Disse kæder forbedrer vejgrebet ved at skabe ekstra friktion mellem dækkene og vejoverfladen, hvilket reducerer risikoen for at glide eller miste kontrol over køretøjet.

Det er en god idé at bruge snekæder i vinterlige forhold, hvor veje kan være dækket af sne og is. De hjælper med at øge trækkraften og forbedrer køretøjets stabilitet, hvilket gør det lettere at manøvrere sikkert gennem glatte omgivelser. Snekæder er derfor en pålidelig løsning, der kan øge sikkerheden og reducere risikoen for ulykker på vej til og fra skiferien.


Vinduesvisker

Vinduesviskerne kan ofte komme på overarbejde, når man nærmer sig sin skiferiedestination, på grund af snavs, salt og sne, og derfor er det vigtigt at vide at de fungerer korrekt. Specielt gummiet på vinduesviskere kan over tid falme og gå i stykker, hvilket efterlader områder på runden, hvor viskeren ikke gør sit arbejde.

Nogle gange er løsningen en simpel rengøring af viskerbladet, men andre gange er en udskiftning nødvendig. Hos Pedersen & Nielsen hjælper vi gerne med både at bestille og monterer nye vinduesviskere.

Olieskift

Motorolie er afgørende for din bil, når den skal starte og fungerer i det kolde klima på skiferiedestinationen, og det er derfor vigtigt at huske at tjekke det jævnligt. Olien smører, opsuger affaldsstoffer og sørger for, at motoren har den rette temperatur, det er derfor forringede for motoren at køre med lidt eller gammel motorolie.

Derfor bør en vinterklargøring af din bil altid omfatte et olieskifte, så bilen er helt klar til det hårde klima. Hos Pedersen & Nielsen hjælper vi selvfølgelig altid gerne med at finde den rette olie til din bil og lave olieskiftet.


Køler- og sprinklervæske

Inden du kører afsted mod skiferien er det vigtigt at tjekke at både køler- og sprinklervæsker er fyldt på bilen. Lige som at det er vigtigt at vinduesviskerne virker, så er det vigtigt at have sprinklervæske påfyldt, og evt. en ekstra dunk med, så man kan rense runderne for snavs.

Ligeledes er det vigtigt at både køler- og sprinklervæske er frostsikret, så det kan virke korrekt selv i skidestinationens kolde klima.


Tjek batteri

Din bils batteri kan have det svært i kulde, specielt hvis den har stået stille på skiferien, og skal starte op, når turen går hjem.
Kører du ofte små ture, kan batteriet være delvist afladet, og derfor er det vigtigt at sikrer sig at batteriet er fuldt opladet. Du kan selv nemt tjekke batteriets ladetilstand med et volt- eller multimeter.