Værksted FAQ

Har du styr på hvordan du påfylder sprinklervæske, tjekker og påfylder motorolie? Har du styr på de korrekte dæktryk og lovgivningen omkring dækmønsteret? Vi guider dig her på siden med nogle korte how-to videoer.

Vil du have et autoriseret værksted til at servicere din bil? Så kontakt din nærmeste Pedersen & Nielsen afdeling.

Serviceaftale fra Pedersen & Nielsen

Med en service- og reparationsaftale kan du med en fast lav månedlig ydelse blive sikret fuld service med originale reservedele på vores autoriserede værksteder, udført af vores erfarne og autoriserede mekanikere.

Sådan påfylder du sprinklervæske

Sprinklervæske er ikke essentielt for din motors holdbarhed, men det er vigtigt for dit udsyn og derved sikkerheden på vejen. Vi sælger sprinklervæske til fast lav pris hos alle vores værksteder. 

Kontrollere og påfylde motorolie.

Motorolie er afgørende for din bil og det er derfor vigtigt at huske at tjekke det jævnligt. Olien smører, opsuger affaldsstoffer og sørger for, at motoren har den rette temperatur, det er derfor forringede for motoren at køre med lidt motorolie. På dunkens bagside finder du håndteringsråd. 

Sådan finder du dæktrykket

Det er vigtigt løbende at tjekke dæktrykket på bilen, da det kan påvirke bilens køreegenskaber, styring, bremsning og brændstofeffektivitet. Et dæk med forkert dæktryk slides hurtigere og kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Sådan kontrollerer du dækmønstret

Dækmønstret er afgørende for din sikkerhed, da det er den eneste kontakt din bil har med vejen.  Loven siger, at du skal have mindst 1, 6 mm mønster i dækkene. Vi anbefaler dog 3 mm på sommerdæk og 4 mm på vinterdæk for at sikre et optimalt vejgreb i al slags vejr. 

Autoriseret eller uautoriseret værksted?

Som udgangspunkt kan du som bilejer frit vælge værksted, når bilen skal til service eller reparation. Dog skal du være opmærksom på en række forskellige ting, når du står ved valget mellem autoriseret og frit værksted. Se med i filmen, hvor vores mekaniker, Jacob, gennemgår forskellen