Beskatning

Nye regler

I finansloven 2020 er der sket en præcisering af begrebet ”nypris”. Tidligere har nypris ved leasede køretøjer været leasingselskabets anskaffelsespris inkl. moms og registreringsafgift. Leasede biler som overdrages til bruger efter 1. februar (uanset registreringstidspunkt), skal fremover have ”genberegnet” en nyvognspris på baggrund af markedsprisen efter 4 måneder. Det er samme princip som man ved leasing bruger til at udregne værdien til registreringsafgift.

Det betyder, at man som bruger af en leasingbil nu beskattes på baggrund af leasingselskabets anskaffelsespris de første 4 måneder, og herefter af den genberegnede markedspris. For de biler hvor der er stor forskel mellem anskaffelsespris for leasingselskab og markedsprisen vil det betyde en stigning i skatten af fri bil.

Da de fleste leasingbiler koster mere 300.000 kr. vil de nye regler betyde at for hver 10.000 kr. forskel mellem leasingpris og markedspris stiger det månedlige beskatningsgrundlag med 166 kr.

BEMÆRK: ændringerne gælder ikke kun leasede biler, men også tidligere demo- og udlejningsbiler som genberegnes ved overtagelse efter 1. februar 2020.

Ændringerne gælder ikke, hvis din virksomhed køber en fabriksny bil. Denne skal nemlig ikke genberegnes, og du bliver derfor beskattet på baggrund af din arbejdsgivers købspris.

Ændringerne rammer dig heller ikke på beskatningen, hvis du leaser en af vores importerede brugte biler.

Beskatning af bil fra arbejdsgiver

Når man får stillet bil til rådighed af sin arbejdsgiver, skal man beskattes af den rådighed man har over bilen. Uanset hvor meget eller lidt man kører, så skal man beskattes når man har bilen til rådighed.

Når man beregner skat af firmabil, skal man de 3 første år beskattes på baggrund af bilens nypris, og har man bilen længere end 3 år, skal man beskattes på baggrund af 75% af nyprisen. Køber eller leaser man en brugt bil ældre end 3 år på overtagelsesdagen, skal man beskattes på baggrund af markedsprisen. Markedsprisen er den handelspris som bilen har på anskaffelsestidspunktet/vurderingstidspunktet.

Rent teknisk beregner man beskatningsgrundlaget på følgende måde:

Eksempel bil til 400.000 kr.

Af de første 300.000 beregnes 25%: 75.000 kr.

Af den værdi som overstiger 300.000 beregnes 20%: 20.000 kr.

Der tillægges miljøtillæg (afhænger af brændstofforbrug): 990 kr.

I alt: 95.990 kr.

Som bruger af en bil til 400.000 skal du hver måned beskattes af 1/12: 7.999 kr. pr. md.

Som bruger bør du sikre dig, at de beskatningsgrundlag som oplyses er korrekte. Det er dig som hæfter overfor SKAT, hvis et beskatningsgrundlag underkendes. Ved store forskelle på identiske biler skal du være ekstra opmærksom, da de jo alle bør basere sig på identiske markedspriser.

Skal vi ringe dig op?

Udfyld nedenstående formular, så ringer vi dig op.