Ny aftale vedrørende registreringsafgiften er på plads 

VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti er efter fire ugers forhandlinger blevet enige om nye bilafgifter, som træder i kræft d. 3. oktober 2017 - men du kan allerede nu handle din næste bil til de nye priser hos Pedersen & Nielsen. 


Ændringerne kort fortalt 

I dag er der to afgifter på biler. En lav afgift på 105 pct. af bilens værdi, som betales op til 106.600 kr. Den del af bilen, der koster mere end 106.600 kr. beskattes med 150 pct. 

Fremover vil den lave afgift være på 85 pct. Samtidig skal man først betale den høje afgift på 150 pct., når bilens værdi overstiger 185.000 kr. 
Derudover vil en række tekniske parametre have indflydelse på, hvor hårdt biler beskattes. Det drejer sig blandt anden om sikkerhedsudstyr og hvor miljørigtig bilen er.

- 90 procent af alle biler, der bliver indregistreret, vil ligge på den lave afgiftssats, udtaler finansminister Kristian Jensen (V).


Du kan læse alle priseksemplerne fra regeringen via dette link.


Sikkerhed gør små biler dyrere

Det er netop de tekniske parametre med sikkerhedsudstyr, som gør, at billigere biler i mikro-segmentet bliver en anelse dyrere end i dag. Regeringen lagde op til, at bilafgiften fremover skulle være en flad afgift på 100 pct. Dansk Folkeparti har derimod ønsket en total omlægning af bilafgiften, så netop parametre som miljørigtighed og sikkerhed afgør, hvordan bilen beskattes.

 Vil du vide mere? 

Har du spørgsmål til afgiftsændringerne eller ønsker du et uforpligtende tilbud på din næste bil, så kontakt din nærmeste Pedersen & Nielsen afdeling.