Pladesmedslærling fra Pedersen & Nielsen Aalborg vinder DM i Skills for karrosseriteknikere

Den 21-årige pladesmedslærling Niklas Jensen fra Pedersen & Nielsen Automobilforretning i Aalborg vandt i weekenden titlen som årets karrosseritekniker ved DM i Skills, der i år blev afholdt i Herning.

Herning var i weekenden vært for DM i Skills 2018, hvor mere end 300 dygtige unge fra erhvervsuddannelserne dystede i 42 konkurrencefag. Et af fagene var karrosseritekniker, og her løb Niklas Jensen, der til daglig er pladesmedslærling hos Pedersen & Nielsen i Aalborg, med titlen.

- Det har været utrolig spændende at deltage og kæmpe på sådan et højt plan. Det var samtidig stressende og tidspresset, da det, der normalt ville tage 3 timer, skulle laves på 2 timer. Jeg blev helt vildt glad, da jeg fik besked om, at jeg havde vundet. Det havde jeg ikke regnet med, fortæller Niklas Jensen om sejren til Danmarksmesterskaberne.

I finalen skulle Niklas Jensen vise, at han var den bedste pladesmed. Han skulle blandt andet svejse paneler sammen, rette buler i hjelme og rette en vange.

Hele 48.000 tilskuere var forbi Messecenter Herning i løbet af de tre dage, hvor Danmarksmesterskabet fandt sted, så det var også en ny oplevelse at skulle arbejde, mens interesserede tilskuere tog billeder og kiggede spændte med.

- Det var sjovt at deltage og fedt at være med. Frem mod DM har jeg brugt en del tid på at øve mig, og jeg har især haft fokus på at kigge på tiden og hele tiden prøvet at optimere, siger den 21-årige lærling.

Hos Pedersen & Nielsen Automobilforretning er man stolte over, at det igen lykkedes en lærling at få en titel med hjem fra DM i Skills. Seneste titel var i 2016, hvor daværende lærling i Randers-filialen Sander Kristensen blev årets personsvognsmekaniker.

Vi ligger et stort arbejde i altid at udvikle vores medarbejdere, herunder også vores lærlinge. Vi vil gerne udfordre dem, og gøre dem mere selvstændige, da vi sætter stor pris på selvstændighed, fortæller Morten Poulsen, Eftermarkedsassistent hos Pedersen & Nielsen Aalborg.

- Hos Pedersen & Nielsen prioriterer vi vores lærlinge meget højt. Når du vælger at blive lærling hos Pedersen & Nielsen, garanterer vi, at du får den bedste uddannelse, fortsætter Morten Poulsen.

Niklas Jensen, der gennem sit uddannelsesforløb er tilknyttet College360, kan udover den flotte titel og en hel del erfaring rigere glæde sig over oplevelsen, hvor det også blev til nye bekendtskaber blandt de andre deltagere.