Volvo = sikkerhed i trafikken

Volvo har fremstillet biler siden 1927 og har siden sin spæde start fokuseret meget på sikkerhed. Dette fokuspunkt har nu taget tre nye drejninger, som kun gør det ekstra spændende at være Volvo-forhandler.


Volvo installerer kameraer og systemer der modvirker spritkørsel og uopmærksomhed i sine biler

 

Volvo installerer kameraer og systemer der modvirker spritkørsel og uopmærksomhed i sine biler Volvo tager endnu et skridt i sin ambition om at sætte en stopper for trafikuheld ved at adressere problemerne med spritkørsel og uopmærksomhed.

Bortset fra hastighedsoverskridelser, som Volvo vil bekæmpe ved at begrænse tophastigheden i sine biler, er spritkørsel og uopmærksomhed to andre sikkerhedsproblemer. Tilsammen udgør disse tre ting de primære brister, eller gaps towards zero, som Volvo kalder dem i sin vision om en fremtid uden trafikulykker. Men det vil kræve fokus på førerens adfærd.

 

F.eks. viser tal fra NHTSA, at i USA var der berusede førere involveret i næsten 30 procent af alle trafikuheld i 2017.

Volvo mener, at spritkørsel og uopmærksomhed skal adresseres ved at installere kameraer i bilen ligesom andre sensorer, der holder øje med føreren og gør det muligt for bilen at gribe ind, hvis en tydeligt beruset eller uopmærksom fører ikke reagerer på advarselssignaler og risikerer at forårsage en ulykke med fatale konsekvenser til følge.

Denne indgriben kan involvere at begrænse bilens hastighed, sende besked til Volvo on Call assistancetjenesten og ultimativt sætte farten ned og parkere bilen på sikker vis.

”Når det gælder sikkerhed, er vores mål helt at undgå ulykker fremfor at begrænse skaderne, når uheld indtræffer,” siger Henrik Green, seniorchef i Volvo Cars’ afdeling for forskning og udvikling. ”I de tilfælde holder kameraer øje med føreradfærd, der kan føre til alvorlige kvæstelser eller dødsfald”.

Eksempler på den form for adfærd er fuldstændig mangel på styring eller en fører, hvis øjne er lukkede, eller som kigger væk fra vejen i længere tid. Det kan også være en bil, der slingrer i vejbanen, eller en fører, der er ekstremt lang tid om at reagere.

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet.

Volvo Cars introducerer Care Key

 

Volvo præsenterer Care Key, der gør det muligt for Volvo-ejere at sætte grænser for dem selv, deres familiemedlemmer eller venner. Care Key bliver standard på alle Volvo’er fra modelår 2021. 
Care Key gør det muligt for en Volvo-ejer at begrænse sin bils tophastighed, hvis han/hun låner den ud. Det kan f.eks. være til uerfarne teenagebilister, der lige har fået kørekort.

Introduktionen af Care Key kommer efter, at Volvo tidligere på måneden offentliggjorde, at virksomheden fra 2020 vil begrænse tophastigheden på alle sine biler til 180 km/t. 
Det sker for at sende et stærkt signal om den risiko, der er forbundet med at køre for hurtigt.

 

Hastighedsbegrænsning og Care Key er begge en del af Volvo’s initiativ og viser, hvordan en bilproducent kan påtage sig ansvaret for at efterstræbe en fremtid uden trafikulykker ved at få bilisterne til at ændre adfærd.

Foruden de potentielle sikkerhedsfordele giver hastighedsbegrænsning og Care Key med al sandsynlighed også Volvo-kørere økonomiske fordele. På flere markeder inviterer Volvo netop nu forsikringsselskaber til møder med henblik på at drøfte muligheden for at tilbyde økonomiske fordele til Volvo-ejere, der gør brug af den type sikkerhedstiltag. Særlige aftaler og betingelser kommer til at afhænge af lokale markedsforhold, men Volvo forventer snart at kunne offentliggøre den første af flere aftaler med nationale forsikringsselskaber.

Volvo har delt sikkerhedsviden i 60 år – nu via et digitalt bibliotek, alle får adgang til

 

For første gang gør Volvo sin sikkerhedsviden let tilgængelig i et centralt, digitalt bibliotek og opfordrer branchen til at bruge det med henblik på at gøre trafikken mere sikker.

Præsentationen symboliserer Volvo’s filosofi, som er at skabe større trafiksikkerhed ved at dele viden, der har potentiale til at redde liv. Det nye bibliotek bliver præsenteret i forbindelse med 60 års jubilæet for det, der måske har været bilhistoriens vigtigste opfindelse på sikkerhedsområdet – trepunkts sikkerhedsselen.

Trepunktsselen blev introduceret af Volvo i 1959. Det anslås, at den har sparet en million liv verden over takket være Volvo’s beslutning om at udbrede opfindelsen ikke bare til Volvo’er, men til utallige andre biler. Siden har Volvo fortsat prioriteret samfundsfordele frem for indtjening.

For at fejre denne milepæl og understrege, at dele-traditionen strækker sig videre end patenter og fysiske produkter, introducerer svenskerne nu project E.V.A.Det er et initiativ, der fejrer de tres år, hvor Volvo har delt sin forskning i bilsikkerhed med verden, men som også sætter spotlight på det fundamentale spørgsmål om ulighed, hvad angår betingelserne for udvikling af bilsikkerhed.

”Vi har data om titusindvis af virkelige trafikuheld, som hjælper os med at sikre, at vores biler er så sikre som muligt, når det gælder virkelige trafikuheld,” siger Lotta Jakobsson, professor og teknisk specialist i Volvo Cars Safety Centre. ”Det betyder, at vores biler er udviklet til at beskytte alle mennesker, uanset køn, højde, form eller vægt og ud over det ”gennemsnitsmenneske”, en crash test dukke repræsenterer”.

Project E.V.A. er baseret på Volvo’s egne forskningsdata såvel som flere andre studier og viser, at kvinder her større risiko for at komme til skade i et biluheld. F.eks. betyder de forskelle, der er, på anatomi og nakkestyrke mellem en gennemsnitlig mand og kvinde, at kvinder har større risiko for at få piskesmældsskader.

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet