NYHED: Nye S90- og V90-modeller

Volvo Cars afslører d. 21-02-2020 opdaterede versioner af S90 sedan- og V90/V90 Cross Country stationcarmodellerne, blandt andet med et opdateret design og et nyt og mere avanceret lydanlæg.

Alle Volvo modeller kommer nu med Volvos 48 volt mild hybriddrivline, så Volvo nu er klar med hybrid modeller.

Det udvendige design i Volvo S90 og V90 er blevet opdateret, hvor Volvos designere introducerer en række ændringer for både for- og bagpartiet, herunder nye tågelygter, nyt spoilerdesign og en lavere kofanger foran.

På Volvo V90 og V90 Cross Country er det mes karakteristiske træk et helt nyt baglygtedesign inklusiv fuld LED-signaturbelysning og et sekventielt blinklys. En række nye farver og fælge, som giver dig endnu flere muligheder for at personliggøre din Volvo.

Inde i kabinen er der kommet et omfattende opgraderet lydanlæg fra Bowers & Wilkins, hvor der er nu er en opdateret forstærker, automatisk kørestøjreduktion og en ny indstilling, der efterligner lyden fra en jazz-klub.

Endnu en ny opdatering i kabinen er luftrensing med Advanced Air Cleaner med en PM 2,5-partikelsensor. Denne opgradering var oprindelig udviklet til det kinesiske marked, men nu lanceres den i hele verden. Det nye system giver føreren mulighed for at overvåge kabinens luftkvalitet via centerdisplayet. Advanced Air Cleaner kan rense kabineluften for næsten alle småpartikler i løbet af få minutter.

Både det nye Bowers & Wilkins-lydanlæg og Advanced Air Cleaner-teknologien tilbydes nu i alle 90- og 60-modeller.

Alle modeller i 90- og 60-serien leveres nu også med dobbelt USB-C-strømudtag bagi, hvilket erstatter 12-volt-udtagene samt trådløs opladning af din smartphone.

Hvad angår interiørmaterialerne, tilbydes de eksklusive, skræddersyede sædebetræk af uldblanding, som først blev introduceret på XC90 sidste år, nu også til alle 90- og 60-modeller. Inscription udstyrsniveauet byder desuden på muligheden for et læderfrit interiør.

I det samlede modelsortimentet øger Volvo Cars antallet af sine 48 volt milde hybriddrivliner betydeligt, således at mild hybriddrivliner er en valgmulighed for hver eneste Volvo-model.

De milde hybrider, der først blev introduceret på SUV’erne XC90 og XC60 sidste år, er nu også tilgængelige på alle andre biler i 90- og 60-serien samt på XC40. V90 Cross Country med mild hybriddrivline repræsenterer de første elektrificerede varianter i Cross Country-modellernes historie.

Volvo Cars’ milde hybrider giver op til 15 procent brændstofbesparelse og udslipsreduktion i den daglige kørsel. Brake-by-wire bremsesystemet interagerer med energigenvindingssystemet og reducerer brændstofforbruget og emissionerne ved at genvinde kinetisk energi under bremsning.

Sammen med Recharge-modelrækken betyder det, at der nu er en elektrificeret Volvo-model til alle.