Artikel: "Poul Krebs bag rattet i ny Volvo XC60"

”Jeg kan godt lide at sidde højt, jeg kan godt lide robustheden, og jeg kan godt lide fornemmelsen af, at kunne komme frem over alt.”

Beskrivelsen er præcis, og ordene velvalgte, da Poul Krebs skal fortæller, hvad der fænger ved suv’ere. Den østjyske sanger og sangskriver haft nogle stykker af de høje biler, og især de, der har firehjulstræk. Den nyeste er en Volvo XC60, men Poul Krebs har gennem tiden også haft modeller som Jeep Grand Cherokee, Range Rover, Volvo XC70, Volvo XC90 og senest en Land Rover Discovery med plads til syv ombord.

Læs mere om Volvo XC60 her eller læs mere om Volvo XC90 her.

Der er flere ting, som fænger ved de høje biler, hvor Poul Krebs som kunstner også skal kunne komme frem gennem sumpede områder på festivaler eller gennem vintervejr. Det bliver sammenlagt til 60.000 km om året på vejene for sangeren.

”Jeg kører jo rigtig mange km om året. Det bliver til mange timer i bilen. Så jeg vil også gerne have noget, som jeg er glad for at køre i,” smiler Poul Krebs, der efter at have prøvet flere mærker er vendt tilbage til Volvo.

”Det er biler, som giver mig en god følelse. Jeg er ikke så meget til det der flashy. Volvo laver biler med et godt design og har nogle løsninger, der passer til mit brug. Jeg kan god lide, at en bil er brugbar og omskiftelig. Når du lægger bagsæderne ned i XC60’eren er der ét stort lastrum, men her er også et godt musikanlæg, og så kører den godt,” smiler han.

En flirt med en amerikansk drøm om en Jeep Cherokee fik i sin tid en dramatisk start. Da Poul Krebs skulle hente den hos forhandleren, forlod han sin nyerhvervede bil et øjeblik for at få kodet radioen op.

”Da jeg kom ud på parkeringspladsen, var bilen væk. Jeg havde sat gearvælgerne i ”Neutral”. Så bilen var rullet ud fra forhandleren og ned ad vejen, hvor den nu stod oven på en lille Honda Civic, som den havde ”spist”. Det var der mange af mekanikerne, der fik et grin over. Så jeg lærte på den hårde måde, at man ikke skal efterlade sådan en bil i ”Neutral”, men ”Park”,” smiler Poul Krebs.

 

Firehjulet univers i teksterne

Der er dog også af og til plads til de firehjulede i Poul Krebs’ tekstunivers. Det gælder for eks sange som ”Stjernen på Mercedes’en” eller ”Johnny han var lige ved at blive sindssyg”, hvor hovedpersonen ligger og roder med sin undervogn efter at have monteret aluminiumsfælge. Et album fra 2013 hed sågar ”Asfalt”. Det er der flere årsager til.

”Jeg bruger jo langt flere timer på landevejene end på scenen. Så derfor får jeg også et had/kærlighedsforhold til det, og derfor er mange af metaforerne, som foregår, når man er på vej og sidder i en bil. Så for mig er det naturligt at tage det med i den historiefortælling, som jeg bruger,” siger Poul Krebs.

”Jeg skriver rigtig mange af mine sange på vejen og mest, når jeg turnerer, fordi der er så meget tid ved siden af koncerterne. Jeg skriver også meget på hotelværelserne. Så af og til kommer der en scene fra et hotelværelse eller en køretur, som indgår i mine sange. For det er jo en mosaik af forskellige indtryk, som skaber sangene,” siger han.

Der er en helt specielt historie omkring Johnny-sangen.

”Jeg har altid holdt af at skrive sange omkring folk, der ikke får de store overskrifter. Her var det en speciel glad dreng, som var mekaniker, der inspirerede mig. Han havde en sprudlende god energi og karma, og så var han ved at pimpe sin bil op. Sådan noget, synes jeg er super charmerende,” smiler Poul Krebs.

”Jeg skriver jo sange om folk, som jeg kan identificere mig med, eller føler noget for. Jeg kan godt lide det univers med at bo nogle steder, der ikke bliver skrevet så meget om, og møde nogle mennesker, hvor det hele foregår under overskrifterne. Dem vil jeg gerne hente frem i mine sange, og så kommer der nogle biler med engang imellem,” siger han.

 

Med i ny film

Poul Krebs holder nu en pause efter en turné med sangeren Henning Kvitnes. Det går løs igen for Poul Krebs i 2020 med en jubilæums-turné, en sommer-turné med koncerter på festivaler og en turné med kirkekoncerter. Samtidig er Poul Krebs lige nu aktuel med et soundtrack, som han har lavet til en ny film af instruktøren, Ulrich Thomsen, de fleste kender som skuespiller. Den foregår i en lille by i amerikanske New Mexico og Poul Krebs har skabt musikken, som han har bundet sammen med musikere fra hele verden.

”Det var et fantastisk spændende projekt, som jeg har arbejdet med i et år. Så det er en stor tilfredsstillelse, at jeg nu fået det ud, og gjort hvad jeg kunne, så det kan leve sit eget liv,” siger han.

Som et led i arbejdet var Poul Krebs med på filmoptagelserne i USA.
”Det var i nærheden af Santa Fe, hvor vi kørte i fire timer ud i nærmest ingenting, før vi kom til den lille by, Roy, hvor der boede 400 mennesker, og der ikke var andet end en skole, en blandet landhandel, en café og et par våbenhandlere. Vi flyttede ind i en nedlagt skole og jeg gik rundt og mærkede, den vibe, som der er, når skuespillerne er i aktion,” forklarer Poul Krebs.

Filmmusik handler i høj grad om skabe stemningsbilleder.

”Sange er jo altid et tegn på, hvor man er henne, eller hvor ens drømme eller tanker er henne, og musik til film handler meget om den tone, der er i billederne,” siger han.

” Når man kører så meget, som jeg gør, så er blikket trænet i at fange noget, som man så noterer sig. Det kan være et skilt ved vejen, den måde solen står på eller noget mellem træerne, som så sniger sig ind,” forklarer Poul Krebs, der selvfølgelig nåede at få en lang køretur i en nyere amerikansk firehjulstrækker under opholdet.

 

Startede med post-model

På den firehjulede front startede det i sin tid mere beskedent for Poul Krebs, der dog allerede dengang lagde vægt på det praktiske. Hans første bil var nemlig en Renault 4 af den slags, der i sin tid kørte mange af som postbiler. Den havde et såkaldt paraplygear og et rummeligt bagagerum til musikergrej og instrumenter. Senere kom der bl.a. forskellige modeller af Peugeot, Toyota, Ford og VW til - heriblandt flere Transporter og Multivans.

”Multivanen er jeg også vendt tilbage til flere gange. Det er en superfed bil, som er brugbar og omskiftelig. Du kan også lægge sæderne ned her, og så kan du faktisk sove i bilen,” siger Poul Krebs, som i dag dog foretrækker hotelværelserne.

 

Billedtext: Poul Krebs har haft en lang række suv’ere, hvor en Volvo XC60 er den seneste i rækken. Her tæller både høj kørestilling og fremkommelighed for kunstneren, der kører 60.000 km om året. Foto: Jens Overgaard

Pouls Krebs’ biler

Bl.a. Renault 4, VW Transporter og Multivan, Range Rover, Land Rover Discovery, Jeep Grand Cherokee, Volvo XC70, Volvo XC60 og Volvo XC90. Diverse modeller fra Peugeot, Toyota og Ford.

Læs mere om Volvo XC60 her eller læs mere om Volvo XC90 her.

Poul Krebs

Blå bog:

Den 63-årige sanger og sangskriver har udgivet 23 albums, der sammenlagt har solgt i over 1,0 mio. eksemplarer. Det største hit er ”Sådan nogen som os”. Poul Krebs fik sit store gennembrud med pladen ”Små sensationer” fra 1995. Det seneste album er ”Maleren og delfinerne på bugten” fra 2017.