Ung mekaniker kåres til årets lærling

Stort tillykke til Mike Gregersen fra Pedersen & Nielsen i Aalborg

DI Aalborgs lærlingepris 2019 går til 22-årige Mike Gregersen fra Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S i Aalborg. Mike Gregersen vinder hæderen for igennem sin læretid at have vist særdeles gode evner inden for mekanikerfaget, hvilket gjorde ham til sin skoles repræsentant i ”Skills”. Mike Gregersen har desuden, trods sin unge alder, taget et stort ansvar inden for konkakten med kunder, og er for nylig blevet fastansat hos Pedersen & Nielsen i Aalborg.

 

- Det viste sig hurtigt, at Mike er virkelig dygtig. Han scorer altid topkarakterer i skolen, og svendeprøven blev afsluttet med et 12-tal. Men han har også mange andre egenskaber, som er usædvanlige for en tekniker under uddannelse. Blandt andet har han deltaget i uddannelsen ”personlig servicetekniker”, hvor der stilles meget høje krav til personlighed. Det endte med, at Mike allerede i sin læretid kunne håndtere en kunde 100 pct. gennem et reparationsforløb. Det er ikke hver dag, man møder sådan et talent, og heldigvis har Mike valgt at fortsætte hos os som fastansat, siger værkstedschef Jan Skousbøll.  

 

Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S har hele 280 medarbejdere, hvoraf mere end 30 er lærlinge og elever. I Aalborg-afdelingen, hvor Mike har sit daglige virke, er der ansat 42 medarbejdere – heraf fire lærlinge, heriblandt Mike Gregersen, som netop er blevet færdiguddannet.

 

Det er højt prioriteret hos Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S at have et godt lærlingeprogram med praktikpladser inden for både handel, lager, logistisk og mekanikerfaget.  Det er ifølge DI Aalborg nødvendigt med sådanne ansvarlige virksomheder. De faglærte medarbejdere, som er nødvendige for væksten, hænger nemlig ikke på træerne. Det gælder ikke kun mekanikere, men også elektrikere, klejnsmede, plastmagere og en række andre. Derfor har virksomhederne brug for flere unge, der har mod på og lyst til at tage en erhvervsuddannelse. Og de unge har også brug for virksomheder, der har gode praktikpladser.

- Pedersen & Nielsens er et eksempel på en virksomhed, som tager ansvar for, at vi også har adgang til dygtige medarbejdere i fremtiden. Heldigvis er der flere og flere virksomheder, som gør det godt på lærlingeområdet. Men det er vigtigt, at vi også får de sidste med. Det er nemlig ude på virksomhederne, at de unge finder ud af, hvordan faget fungerer i virkeligheden, og hvordan det er at være på arbejdsmarkedet. Og det er der, de får de gode oplevelser, som kan inspirere deres venner og søskende til også at søge en erhvervsfaglig karrierevej, siger Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg.

 

Årets lærlingepris er netop blevet overrakt hos Pedersen & Nielsen Automobilforretning i Aalborg. Her blev Mike Gregersen overrasket af venner og familie og fik overrakt lærlingeprisen af Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg, og Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

 

Fakta om lærlingeprisen

  • DI Aalborgs Lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.
  • Alle DI’s medlemmer i Mariagerfjord-, Rebild-, Vesthimmerlands-, Aalborg- og Jammerbugt Kommune kan indstille en lærling til prisen.
  • Mike Gregersen er 22 år gammel, han bor i Hadsund og er uddannet fra Aalborg Tech College.

MIKE FORTÆLLER HVORDAN DET ER AT VÆRE PERSONLIG SERVICE TEKNIKER