Mazda MX-30 R-EV

Den nye plug-in hybrid fra ligner elbilen Mazda MX-30, men differentierer sig på ét vigtigt punkt. Drivkraften. For i Mazda MX-30 R-EV har du både en elmotor og en benzin motor, som giver dig en endnu længere rækkevidde end MX-30 R-EVs elektriske søster.

MX-30 kan leveres fra sommeren 2023.

 

Plug-in hybrid som ingen anden

I modsætning til andre plug-in hybrider driver benzinmotoren ikke hjulene direkte, men fungerer som en generator, der oplader batteriet. Det betyder, at du kan nyde uafbrudt kørsel på el, uanset hvor du skal hen, så længe der er benzin i den 50 liter store tank.

Den fuldelektriske anslået rækkevidde på 85 km* dækker rigeligt det gennemsnitlige daglige kørselsbehov. Opladningstiderne lyder på hhv. ca. 50 minutter** ved AC-opladning 11 kW (20%-80%) og ca. 25 minutter** ved DC-opladning maks. 36 kW (20%-80%).

 

Overraskende rummelig

Mazda MX-30 er en kompakt SUV med et stort, rummeligt bagagerum på op til 350 l, som kan rumme både rejsekufferter og barnevogne.

Med det karakteristiske Kodo-design har Mazda MX-30 fået helt særlige detaljer. Freestyle-dørene giver et unikt udseende, og den rolige og minimalistiske fremtoning gør det tydeligt, at MX-30 ikke har nogle overflødige detaljer. Den gør det den skal - godt.

Generelt er føreren i centrum i Mazda MX-30, hvor alt er indenfor rækkevidden, og fokus er at gøre det så nemt og komfortabelt for føreren og passagerne som muligt. 

Indvendigt finder du naturlige og skræddersyede materialer. Sæderen er lavet i åndbart tekstil, der er lavet af genanvendte materialer, og i midterkonsollen er der stilfuldt blevet integreret kork fra bæredygtigt dyrkede træer. Korken er blevet behandlet, så den kan klare dagligdagens brug. Den svævende midterkonsol giver, ud over et futuristisk design, både mere plads til opbevaring i kabinen og et integreret strømstik. På den svævende midterkonsol finder du samtidig touchskærmen, hvor klimaanlægget kan betjenes fra. Om det er lufttemperatur, luftstrøm eller sædetemperatur, så kan det hele styres fra denne touchskærm.

Du kan selvfølgelig også designe MX-30 lige som du vil have den. Klik her for at bygge din Mazda.

 

5-stjernet sikkerhed i MX-30

Mazda MX-30 har fået de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP-sikkerhedstest. Scoren for voksenbeskyttelse er den højeste score som er opnået efter de nye testprocedurer blev introduceret i 2020. Det er det hidtil bedste resultat i denne kategori blandt de biler, der er testet efter de nye regler. Samtidig opnår den en flot score på 87% for sin evne til at beskytte børn i bilen. Forklaringen på de gode resultater er at MX-30 har en solid konstruktion, og et stort udvalg af passivt og aktivt sikkerhedsudstyr.

i-Activsense-teknologierne hjælper med at undgå kollisioner, genkende farer og sørger for at holde bilen i sin vejbane. Smart Brake Support bremser automatisk, hvis der registreres en forestående kollision - det kan være både fodgængere, cykelister og køretøjer. Yderligere kan den nye Turn-Across Traffic-funktion registrere køretøjer, der kører ligeud i den modsatte vejbane, når man drejer til venstre i et kryds. Endeligt hjælper Emergency Lane Keeping dig med at blive i din bane, også når der ikke er vejstriber. Det integreret kamera analyserer vejens bredde, og kan derved hjælpe dig med at blive i din bane.

 

Mazda MX-30 udstyrsvarianter

Mazda MX-30 findes i forskellige udstyrsvarianter, som du kan se i prislisten øverst på siden.

Få et uforpligtende tilbud, book en prøvetur eller bliv kontaktet

*Rækkevidden afhænger af en række faktorer såsom den individuelle kørestil, hastigheden, rutens forløb, last og passagerer i bilen, lufttemperaturen samt brugen af udstyr som eksempelvis aircondition, rat- og sædevarme. El-forbruget, rækkevidden og brændstoføkonomien er angivet efter WLTPnormen. Se mere på www.wltp.dk.

**Ladetiden er målt ved en lufttemperatur på 20°C. Den nøjagtige ladetid afhænger af forskellige faktorer såsom laderens type, batteriets tilstand og temperatur samt lufttemperaturen. I koldt vejr vil både batteri- og lufttemperaturen påvirke ladetiden, og i nogle situationer vil ladetiden være betydeligt længere.

 

Bilen kan være vist i en variant med ekstraudstyr.